©Screen shot, You Tube
©Screen shot, You Tube

Peter Čeh nikada nije prestao da brani, samo je promenio sport: Uzbudljivije je od Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 18:30

Neki bi rekli da se okrenuo svojoj drugoj ljubavi, mada bi se na osnovu njegovih izjava moglo zaključiti da se zapravo vratio prvoj i ispunio dečački san

Peter Čeh je golmanske rukavice stavio u ostavu i pre tri godine zvanično označio kraj karijere, ali legendarni čuvar mreže nije mogao bez branjenja. Ostao je na golu, doduše u drugom sportu - hokeju na ledu.

Odmah po okončanju fudbalske bivši golman Arsenala i Čelsija okrenuo se hokejaškoj karijeri. Tri godine je branio za Gildford Finiks, a od ove sezone je na golu Čelmsford Čiftejnsa.

Izabrane vesti

Neki bi rekli da se okrenuo svojoj drugoj ljubavi, mada bi se na osnovu njegovih izjava moglo zaključiti da se zapravo vratio i prvoj i ispunio dečački san.

"Volim fudbal, ali sam osećao da bi bilo zabavnije da budem golman u hokeju na ledu. Kao porodica nismo mogli da priuštimo sebi kupovinu kompletne opreme, tako da me je tata odveo na fudbal. Na kraju je fudbal pobedio", rekao je Čeh za ostvrske medije.

U fudbalskoj karijeri je osvojio Ligu šampiona i Ligu Evrope, četiri puta je bio prvak Engleske, a ima i četiri FA kupa i tri Liga kupa. Naravno i brojne individualne nagrade. Ipak, želi da prikupi još neki u drugom sportu, iako se on u Engleskoj doživljava na drugačiji način nego fudbal.

"To je potpuno drugačiji nivo pritiska. Zabavnije je nego kad igrate utakmicu Lige šampiona gde mogu svi da vas vide. I dalje imam taj osećaj u sebi jer želim da branim i pobeđujem. Mrzim da gubim. Isti je osaćaj koji sam imao i kada sa igrao fudbal", dodao je Čeh.

Kroz njegove izjave se jasno može zaključiti šta izdvaja velike šampione od običnih sportista.

"Možda bi bilo drugačije da je na tribinama 30 navijača, ali su tribine pune i to je ono što volim. Volim taj osećaj kada hodam kroz prolaz do leda, okružen svim tim ljudima", poručuje legendarni as.



tagovi

hokej na leduPeter Čeh

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara