Petogodišnji ugovori za Pavlovića i Stanišića, s Paljinjom dogovorena plata! Henes ruši što Eberl sagradi

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 17:13

Šef sportskog sektora dogovorio nastavak saradnje sa Alfonsom Dejvisom, međutim Nadzorni odbor sve stopirao

Ako je i bilo neke dileme gde će Josip Stanišić (24) igrati od jeseni, čini se da je više nema. Iz više izvora može se čuti da je njegov povratak u Minhen gotova stvar, odnosno da će ga Bajern 'blindirati' novim, petogodišnjim ugovorom.

Hrvatski reprezentativac iza sebe ima zaista veoma dobru sezonu u Bajeru iz Leverkuzena, kao bek i štoper postigao je četiri i namestio šest golova, cena mu je za samo pola godine skočila za 18.000.000 evra (sada po Transfermaktu vredi celih 28.000.000), a novi trener Vensan Kompani ima nameru da ga koristi mnogo više nego Julijan Nagelsman.

Izabrane vesti

Stanišić prema aktuelnom ugovoru zarađuje oko 1.500.000 evra. Povišica ga sigurno čeka, pa samim tim i ozbiljnija minutaža...

U paketu sa Stanišićem novi ugovor dobiće i malerozni momak srpskih korena Aleksandar Pavlović (20). U pitanju je takođe novi sporazum na pet sezona, uz ozbiljno povećanje plate sa sadašnjih 1.000.000 evra.

"Obojica su iz klupske akademije i uklapaju se u buduću filozofiju kluba. Vensan Kompani ima potpuno poverenje u njih", napisao je Tobi Altšefl iz Bilda.

Kada su ostale Bajernove aktivnosti u pitanju, trenutno su u fokusu pregovori sa Fulamom oko Žoaa Paljinje (28). Ni druga ponuda nemačkog rekordnog šampiona teška 45.000.000 evra nije prošla. Englezi žele cifru koju su imali 'u džepu' prošlog leta, kada su se u poslednji čas predomislili i spustili rampu za ovaj transfer, a to znači 58.000.000 evra fiksno i 9.000.000 kroz bonuse.

Podsetimo, Bavarci imaju dogovor sa igračem oko primanja, ona će iznositi 10.000.000 evra godišnje - bruto iznos.

Blizu dogovora bio je Bajern i sa Alfonsom Dejvisom, nakon što su pre nekoliko dana sastali Maks Eberl i agent brzonogog beka Nedal Huseh, međutim Nadzorni odbor je stavio veto na kroki novog ugovora.

Uli Henes i Karl Hajnc Rumenige radije bi da prodaju Dejvisa ovog leta ispod cene (za oko 40-45 miliona evra), nego da po tom novom, četvorogodišnjem sporazumu, isplate igraču sa sve bonusima oko 100.000.000 evra?!

U tu cifru ušao bi bonus za menadžera, bonus samo za paraf Alfonsa Dejvisa i fiksni deo plate od 15.000.000 evra po godini.

Bajern se još nije povukao iz pregovora, niti postavio bilo kakav ultimatum Kanđaninu, ali ovo je svakako korak unazad u celoj priči. I verovatni šansa za Real Madrid da agresivnije krene po Dejvisa...


tagovi

Josip StanišićAleksandar PavlovićLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara