Gordan Petrić (Star sport)
Gordan Petrić (Star sport)

Petrić: Andrade je imao problemčiće u glavi, Natho nije igrao zbog taktike

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.08.22. | 23:46

„Što se tiče disanja, možda je trebalo da proverim krvnu sliku pre i posle potpisa ugovora, da vidimo ima li razlike“, kaže trener Partizana

Svi su izgledi da će prvi put posle sedam godina vezati Partizan dve sezone u grupnoj fazi UEFA takmičenja. Posle dve Lige Evrope (2014. sa Markom Nikolićem, 2015. sa Zoranom Milinkovićem, kasnije Ljubinkom Drulovićem) vezaće dve Lige konferencije, pod uslovom da narednog četvrtka ne upropasti sve što je dobio ovog.

Tri gola prednosti stekao je protiv Hamruna i deluje da će mu to biti dovoljno da do jeseni igra međunarodne utakmice.

Izabrane vesti

„Potpuno sam isti pre i posle utakmice. Kao treneru i čovek mi je bitno ponašanje igrača, osećaj na treningu, da se opuste i pruže šta znaju. Partizan bi u narednom periodu trebalo da igra tamičarski, a videćemo da li će dođi do lepote fudbala. Bitno je da momci napreduju, uz pojačanja koja očekujem dobićemo balans u ekipi i više mogućnosti za kombinatiriku“, naveo je Gordan Petrić.

Novi strateg je promenio formaciju, duel sa Maltežanima počeo u rasporedu 3-4-2-1, tako što su se Marko Živković i Slobodan Urošević pojavili malo ofanzivnije nego inače, a ispred golmana Popovića delovao triling štopera (Marković, Vujačić, Saničanin)

„Mi ćemo igrati takmičarski. Verovatno ćemo se prilagođavati utakmicama kako bismo uzimali više bodova“.

Posle dugo vremena nije Bibars Natho počeo evropsku utakmicu u dresu Partizana. Interesantno, nije ni ušao.

„Razgovarao sam sa njim, dosta je pružio Partizanu, igrao ovakve mečeve u karijeri. Bio je to deo taktike, što ne znači da Izraelac neće igrati neku sledeću ili onu tamo utakmicu“.

Jednu od najboljih partija od dolaska pružio je Patrik Andrade, asistent i strelac, uz to i značajno bolji u igri nego protiv AEK-a.

Gledao sam ga pre dolaska. Sad ga treniram i mislim da može bolje. Imao je problemčiće u glavi, sad mu je porodica došla u Beograd, valja ga sačekati, da se navikne na grad i klub, a biće mnogo bolji“.

Nadaju se Grobari da će i Partizan. Iako rezultatski jeste napredovao, igrački i te kako ima prostora.

„U većem delu meča lopta nam je bila okrugla, u jednom delu opet četvrtasta. U šali kažem dosta istine, momci su bili dosta stegnuti, bitno mi je da se opuštaju. A jedino fudbaleri mogu da nas izvuku iz krize, jer igraju za svoje porodice i sve nas. Što se tiče gola primljenog iz prekida, morate u utakmici za plasman u grupnu fazu da primite gol u nekom trenutku od ekipe koja je izbacila neke timove koji su od nje bolji. Naravno da ćemo poraditi na prekidma i „mrtvim“ loptama, mada suštinski nemam šta da zamerim igračima. Uradili su 70 ili 80 odsto onoga što smo dogovorili. Ovo se u Partizanu zaboravlja, idemo dalje“.

A da li Gordan Petrić lakše diše posle dve pobede?

„Potpuno sam rasterećen. Ne razmišljam o pritisku. Naravno da je dobar osećaj što smo slavili, ali pobeda je u fudbalu samo deo priče, već sutra je rutina. Što se tiče disanja, možda je trebalo da proverim krivnu sliku pre i posle potpisa ugovora, da vidimo ima li razlike“, u šeretskom tonu je zabršio Gordan Petrić.


tagovi

Gordan PetrićPatrik AndradeBibars Natho

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara