Petrić sa saradnicima pred polazak za Češku (© FK Partizan/Miroslav Todorović)
Petrić sa saradnicima pred polazak za Češku (© FK Partizan/Miroslav Todorović)

Petrić bi da ponovi osminu finala LK: Slovacko je tim iz Čempionšipa, moramo da ga smirimo

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.09.22. | 17:00

„Na papiru smo kvalitetniji, pobeda bi bila odlična, ako ne može, neka bude nerešeno“, kaže trener Partizana

Puca Partizan na visoko. Opet. To što je upao u jednu od najzahtevnijhiu grupa Lige konferencije nije mu pokvarilo raspoloženje, niti promenilo ambicije. Kad je završen žreb u Istanbulu pre skoro dve sedmice bilo je uzdržanih tonova, prevashodno usled činjenice da ga je čekao 168. večiti derbi, u međuvremenu odigrao dovoljno dobro da izbegne u delu javnosti „već viđeni“ poraz od Crvene zvezde, pa rafalnom paljbom razneo Kolubaru i zato jasno stavlja do znanja da želi isto kao lane.

Ne samo da prezimi u Ligi konferencije, nego da reprizira plasman u osminu finala, jer je dotle dogurao Parni valjak pod komandom Aleksandra Stanojevića. Sad želi isto, bez obzira što je opšti utisak da su Nica, Keln i Slovacko zahtevniji rivali nego što su bili Gent, Anortozis i Flora.

Izabrane vesti

Trener Gordan Petrić je precizan u objašnjenju.

Teška je grupa, sve su ekipe jake, ali pošto smo sa Aleksandrom Stanojevićem prošle godine prezimili, potom igrali još jedno kolo, cilj je da to uradimo i ove sezone. Možda su sad ekipe jače nego lane, ali je meni bitno da su momci svesni šta ih očekuje, šta dobijaju evropskim utakmicama“, smireno govori trener Partizana po dolasku u Češku, gde njegovu ekipu u četvrtak (18.45, TV Arena Premium 1, RTS 1) čeka Slovacko.

Prethodna četiri izdanja grupnih faza (tri u Ligi Evrope, jedno u Ligi konfertencije) obavezno je počinjao bez poraza (pobeda i remi sa AZ Alkmarom kod kuće, nerešeno u Bernu, slavlje na Kipru) i jasno mu je da bi ga sličan scenario lansirao među kandidate za prolaz.

„Odličan rezultart bi bio da se vratimo sa tri boda. Ne zavisi samo od nas, već i kako će se Slovacko prilagoditi našoj igri. Pobeda bi bila odlična, ako ne može, neka bude nerešeno. Da polako skupljamo poene. Povoljno je što prvu utakmicu igramo na strani. U slučaju da sve prođe prema željama, da već sledeće sedmice protiv Nice pokušamo da napravimo rezultat koji bi nas približio proleću“.

Prema svim projekcijama, Slovacko je najslabiji tim Grupe D i to je šansa za Partizan da se odmah nametne.

Verovatno tako razmišljaju i u Kelnu i u Nici. Mada, i Slovacko vidi šansu u prvoj utakmici, s obzirom da je domaćin. Da kasnije mirnije uđe u završnicu. I oni i mi imamo računicu, ali smo na papiru kvalitetnija ekipa, iskusnija u evropskim takmičenjima. Ovo je Česima prvi izlazak u Evropi, valjalo bi to iskoristiti“.

Prethodnih dana dosta pažnje posvećeno je u „Zemunelu“ analizi igre rivala. Gledale su se skoro sve utakmice iz ove sezone, sa akcentom na poslednji duel protiv praške Slavije.

Slovacko mi liči na ekipu iz Čempionšipa. Stadion manje-više, ali način igre češkog predstavnika podseća na Engleze. Ili neki, nemački stil. To je direktan fudbal, sa dosta dugih lopti, skakanja, prekida, duela... U svakom slučaju moramo da se prilagodimo. Svih 90 minuta će biti u jakom ritmu. Moramo da to da odgovorimo“.

Agresija krasi sastav koji je proletos osvojio prvi trofej u istoriji (Kup Češčke), a zatim se prvi put od postanka kluba domogao grupne faze evropskih takmičenja.

„Zato i kažem, kao Čempionšip. Tako se igra otprilike u Engleskoj. Dosta je teško izdržati 90 minuta, međutim, moramo da pokušamo da ih smirimo. Sve zavisi od starta utakmice. Možda je nešto slično bilo sa ekipom sa Malte (Hamrun, op. au), i oni su direktno napadali našu poslednju liniju, samo što su možda malo slabijeg kvaliteta. Česi su bolji“.

Mada, i Partizan se popralja posle neubedljivog početka sezone. Podiže se, iako i dalje ima praznih minuta, te je ideja struke da eliminiše bledilo u igri, koje se povremeno manifestuje.

„Ide ka tome. I protiv Crvene zvezde smo sami sebi napravili problem nekim kornerima. Oni su nas spustili ispred našeg gola. Moramo da odgovorimo na neke zadatke. Analizirali smo jedni druge, uočili da imamo prostora da ih ugrozimo, ali je bitno da su momci rasterećeni. Spremni su na sve“, dodao je Gordan Petrić.


tagovi

Gordan PetrićFK PartizanSlovackoLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara