(©partizan.rs)
(©partizan.rs)

Petrićevi poletarci pokazali zube Lučancima: Ilić i Jevremović zakucali na vrata prvog tima

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.01.23. | 16:45

Remi na pripremama u Turskoj, igrao i Miloš Jojić – 2:2

Imali su poletarci Gordana Petrića priliku da danas na pripremama u Turskoj osete kako je tvrdo igrati protiv jedne superligaške ekipe i nisu ustuknuli. Naprotiv, pokazali su zube i izborili remi protiv prekaljenog sastava Mladosti iz Lučana – 2:2.

Poslao je Petrić na teren gotovo sve omladince koje je poveo na pripreme, pojačane iskusnim Dijabateom, Belićem, Pantićem i Jovićem. U drugom poluvremenu zaigrao je i Miloš Jojić, što bi moglo da nagovesti i njegov ostanak u crno-belom timu za proleće. Pritom, usled povrede Mihajla Petkovića na startu drugog poluvremena, crno-beli su većinom drugi deo odigrali sa igračem manje. Želeo je šef struke Partizana da vidi koliko može da se osloni na klince i oni su odgovorili zadatku. Pogotovo su Mihajlo Ilić i Janko Jevremović odličnim partijama zakucali na vrata prvog tima.

Izabrane vesti

S druge strane, Marko Mirić, nekadašnji reprezentativac, sjajno je dirigovao igrom Mladosti, postigao gol, iznudio penal i promašio još jednu kolosalnu šansu u prvom delu.

Dobro su se crno-beli poletarci držali protiv Mladosti u prvom poluvremenu, uglavnom su oni diktirali ritam, držali posed, gradili akcije, dok se tim iz Lučana, kao da je prvenstveni meč, orijentisao na kontre.

Istina, sve kada se sabere, momci u plavim dresovima su stvorili bolje šanse, dve velike prilike propustili su Udovičić i Mirić, gotovo sa peterca su promašili ceo gol i šanse da svom timu donesu prednost na poluvremenu.

Partizan je poveo golom Mihajla Ilića, koji je glavom sproveo loptu u mrežu posle kornera Pantića. I pored toga, mladi štoper je ostavio najbolji utisak u timu crno-belih, partijama na pripremama, protiv Ahmata i danas Mladosti, ozbiljno kuca na vrata prve postave. Miran, staložen, siguran s loptom, odličan u skoku... Sve ono što je potrebno za jednog centralnog defanzivca za tim Partizana.

U napadu su crno-beli malo preterivali u kombinovanju, samim tim i mnogo grešili, a najbliži golu bio je Belić, koji je napravio dar-mar u šesnaestercu Mladosti, međutim, njegov udarac je odbranio Samčović.

Nije ni Mladost igrala u najjačem sastavu, ali jeste u daleko iskusnijem nego Partizan i to se videlo najviše u duelima, čvrstini... Mirić je bio najopasniji pojedinac kod Lučanaca, dok su Žunići sasvim dobro dirigovali odbrambenom igrom.

U nastavku posle brojnih izmena i povrede Mihajla Petkovića igralo se slabijim intenzitetom, nije bilo toliko šansi, a veliku priliku je prvo stvorila Mladost, koju je Mirić krunisao golom.

Nije se Partizan predao posle tog preokreta, desetak minuta kasnije Belić je stvorio šansu koju je Jevremović završio golom za izjednačenje – 2:2.

Na kraju je golman Partizana Gočmanac u situaciji jedan na jedan sačuvao gol i sprečio Mladost da dođe do pobede.

PARTIZAN – MLADOST LUČANI 2:2 (1:1)

/Ilić 17, Jevremović 76 – Jojić 22p, Mirić 65/

PARTIZAN: Gočmanac – Subotić, Ilić, Stjepanović – Jović, Belić, Pantić, Šehović – Dijabate, Baždar, Jevremović. Igrali su još: Petković, Jojić, Petrović, Vlahović.

MLADOST LUČANI: Samčović – Stanojević, F. Žunić, N. Žunić, Leković – Adamović, Ješić – Mirić, Radivojević, Udovičić – Jojić. Igrali su još: Savić, Ćirković, Pribaković, Vesnić, Sremčević, Mitrović, Maksimović, Veličković, Babić, Baha.


 


tagovi

FK PartizanMihajlo IlićMladost LučaniJanko JevremovićMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara