Đerar Pike protiv Sevilje (©AFP)
Đerar Pike protiv Sevilje (©AFP)

Pike zapalio Pirineje: Ne vidim kako Real može da izgubi s ovakvim suđenjem

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.06.20. | 13:30

Da li Kraljevski klub zaista uživa sudijsku protekciju?

Nije prvi put da slušamo slične teorije zavere, mada se ne sećamo da je na suđenje žalio – prvoplasirani na tabeli. A upravo to je danas prva tema u Španiji, jer je štoper Barselone Đerar Pike posle remija bez golova sa Seviljom “predvideo” da će njegova ekipa ispustiti čelo Primere. Nije to direktno rekao, ali je svima bilo jasno: zbog toga što Real uživa sudijsku protekciju.

Izabrane vesti

Biće veoma teško osvojiti titulu. Gledao sam ove utakmice u poslednja dva gola i ne vidim kako bi Real mogao da izgubi bodove. Biće teško”, sarkastičan je bio Pike rekavši glasno ono što misli veći deo navijača u Kataloniji.

Istina, Real je u prva dva kola bio relativno ubedljiv, savladao je Eibar sa 3:1, pa Valensiju sa 3:0. Međutim, protiv Valensije je pri rezultatu 0:0 Slepim miševima poništen Rodrigov gol zbog toga što je prethodno Maksi Gomez bio u ofsajdu, iako se čini da on nije ni dirao loptu. Sudijsko uverenje naravno odlučuje o tome koliko je on uticao na igru. Protiv Eibara je pak prvi gol pao posle sporne situacije u kojoj su milimetri odlučivali o tome da li je Karim Benzema u začetku akciju bio u ofsajdu. Sudije su procenile da nije, a onda su u sudaru Barselone i Leganesa u vrlo sličnim okolnostima zbog ofsajda poništile gol Antoana Grizmana.

U suštini, sve su to 50/50 situacije u kojima sudiju ne biste mogli da okrivite ni da je svirao drugačije. Katalonci pak smatraju da svaka od tih “pola-pola” situacija ide uvek u korist Reala. Pride, smeta im i sudijski kriterijum kod kartona. Smatraju da se protivnicima Blaugrane tolerišu grubi startovi, dok se Barsi – primer je recimo Đerar Pike juče – žuti uruči i na prvi iole oštriji prekršaj.

Jasno, ima ovde sigurno i malo navijačke ostrašćenosti zbog koje bi prema navodima katalonskog Sporta Pike možda mogao i da bude kažnjen, jer i u Španiji je zabranjeno optužbama na račun sudija urušavati ugled takmičenja.

Pikeove reči svakako su podigle atmosferu na Pirinejima, pa je i poznati novinar Edu Agire – voditelj Čiringita, recimo da je reč o fudbalskom programu koji više podseća na estradne skandal emisije – na Tviteru poručio Barsinom štoperu da bi: “Trebalo da prestane da plače”. Nije se dugo čekalo na odgovor, Pike je Agireu rekao da je “prešao liniju” čime je aludirao na jednu kultnu scenu kada je tokom ludiranja u emisiji voditelju iz džea ispala vrećica sa… Pa, sa nekim praškom. Neko će reći i – kokainom.

Pike je očigledno ljut. Ili samo pokušava da i Barseloni obezbedi malo sudijske empatije?


tagovi

Đerar Pike

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara