Piksi i ne razmišlja o Kataru: Fizički smo u Beogradu, ali smo mislima u Lisabonu

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.11.21. | 15:11

„I ako momci ne uđu u meč sa Katarom maksimalno koncentrisani, to neće biti važno“, kaže selektor reprezentacije Srbije

Što na umu, to na drumu. Tako je kod Dragana Stojkovića. Nema foliranja ni ispraznih fraza u koje niko živi ne veruje.

Utakmica između Srbije i Katara, koja će se sutra uveče igrati na Marakani gotovo nikog ne interesuje. Uz svo poštovanje rivalu, svi u zemlji misle samo na nedelju i okršaj sa Portugalijom u direktnoj borbi za plasman na Mundijal.

Izabrane vesti

A, to kaže i – Dragan Stojković! Selektor reprezentacije Srbije, potpuno drugačiji od svih svojih prethodnika, priznaje da ga meč sa Katarom gotovo uopšte ne zanima, jer mu je u glavi samo Portugalija.

Mi jesmo fizički u Beogradu, ali smo u mislim u Lisabonu. To je tačno i ne možemo da pobegnemo od toga. Važno je da Srbija sutra odigra na pravi način utakmicu, da to bude dobar trening. Daleko od toga da želimo da potcenimo Katar, to se neće desiti, ali želja nam je da završimo meč tako da se niko ne povredi i da mi svi posle njega budu na raspolaganju u Lisabonu“, poručio je Stojković.

Na pitanje da li ga plaši da igrači neće biti fokusirani na Katar kada je Portugalija „pred vratima“, Piksi se nasmejao:

Pa i da ne budu maksimalno fokusirani, to me ne zanima. A, znam da će biti. Ali i ako ne budu – nikakav problem“.

Ipak, ono što selektor očekuje od svih pulena je da odigraju dobar protiv Katara, kao predigru za Lisabon.

Ostale su nam još ove dve utakmice do kraja kvalifikacija. Po važnosti, meč protiv Katara je nebitan, ne donosi bodove, ali mi želimo da nastavimo u ritmu kojim smo počeli, da igramo lep fudbal, da probamo da pobedimo i tako se pripremimo za utakmicu u nedelju“.

Srbija je u septembru lako pobedila Katar sa 4:0 u Debrecinu, a neće imati na leđima teret da mora da ponovi takvo izdanje.

„Taj rezultat je mogao da bude i manje i više ubedljiv, ali ono što je mene najviše zadovoljilo je kako smo odigrali utakmicu. Stil fudbala koji smo pokazali. Kao trener, nisam mogao da tražim više od toga“.

S obzirom na to da je samo tri dana kasnije „veliko finale“ sa Portugalijom, Stojković je najavio da neće na Katar istrčati najjači tim.

Pošto nemamo pritisak što se tiče rezultata, naravno da ćemo povući pametne poteze što se tiče sastava. Sigurno će šansu dobiti igrači koji su imali manju minutažu. Možda će tim biti onakav kakav ne očekujete, ali moramo da razmišljamo o onome što nas čeka. Mi nemako rezervni tim, naš tim su svi igrači koji su na okupu, a na meni je da odlučim u kojem ćemo sastavu izaći“.

Najavio je Piksi da će Luka Jović igrati protiv Katara.

Videćemo da li će početi ili ući, ali će Jović igrati“.

Najveća dilema za sve je ko će pokriti mesto desnog krilnog beka, pošto su otpali zbog povreda Lazović i Đuričić, koji se na dve utakmice oprobao na tom mestu. Možda je opcija da se neko sa levog preseli, Ristić, recimo...

Mislim da Ristić to nikada u životu nije igrao. Verovatno može da pokrije poziciju, svi će oni igrati ono što im budem rekao, ali je pitanje u kojem intenzitetu. Generalno, moj posao je da pronađem rešenje i ja ću ga pronaći“.

Na kraju, šta će Srbiji odgovarati u Lisabonu znaće se sutra veče, kada Irska i Portugal odigraju meč u Dablinu.

Bilo bi idealno kad bi Irska mogla da dobije utakmicu, a to nije nemoguće. Ipak, ne očekujem ništa specijalno, naravno da ćemo gledati meč, to nam je u opisu posla. A i ne znam šta bismo drugo mogli da radimo. Nama smo mi uvek bili najvažniji, a ime protivnika ne menja naš odnos prema dresu, igri, prema odgovornosti koju nosimo“, podvukao je Dragan Stojković Piksi.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara