"Nenad Kovačević"
"Nenad Kovačević"

Piksi Kovačević u Nimu

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.13. | 11:17

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde pojačao francuskog drugoligaša

Nenad KovačevićNekadašnji kapiten Crvene zvezde Nenad Kovačević (32) igraće naredne sezone za francuskog drugoligaša Nim. Ugovor je potpisan na jednu plus još jednu godinu opciono.  Ovo će defanzivnom vezisti biti povratak u francuski fudbal, pošto je pet godina nosio dres Lansa.

Kovačević je karijeru počeo u Slogi iz rodnog Kraljeva iz koje je došao u mlađe kategorije Crvene zvezde. Kao pozajmljen igrač nastupao je za Jedinstvo sa Uba, Big Bul iz Bačinaca, Borac iz Čačka i Budućnost iz Banatskog Dvora. Na Marakanu se vratio 2002. godine i ostaće upamćen kao kapiten najbolje generacije crveno-belih  u ovom milenijumu. Ipak, njegov nepotreban faul u nadoknadi vremena utakmice sa Strazburom koštao je taj tim prezimljavanja u Evropi.

Izabrane vesti

Navijači Zvezde se sa jezom sećaju  i momenta kada je 2003. godine posle utakmice sa ekipom iz Banatskog Dvora kolabirao na terenu. Dijagnostifikovana mu je upala srčanog mišića zbog koje je morao da pauzira godinu dana. 

Popularni Piksi sa Marakane je otišao u Lans za koji je igrao od 2006. do 2011. godine, i sa kojim je dva puta ispadao u Ligu 2. Posle druge selidbe u niži rang raskinuo je ugovor sa francuskim klubom i vratio se u Crvenu zvezdu, ali je ovaj boravak prošao sa mnogo manje uspeha, pa je posle samo jedne polusezone raskinuta saradnja. Prvu polovinu proošle sezone proveo je u azerbejdžanskom Bakuu, a prolećni deo u rumunskom drugoligašu UTA iz Arada.

Sve vesti iz letnjeg prelaznog roka možete pratiti na specijalnoj stranici posvećenoj ovoj temi.

(FOTO: Action images)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaFrancuskaLiga 1Nenad KovačevićTransferi 2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara