Dragan Stojković Piksi (MN Press)
Dragan Stojković Piksi (MN Press)

Piksi objavio spisak za Bugare: Pozivi Lučiću i Filipu Stankoviću!

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.10.23. | 13:26

Povratak Grujića, Lazovića i Račića, opet nema Luke Jovića, ali ni Terzića i Gaćinovića

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi je saopštio i poslednji spisak za ovu godinu i ovaj kvalifikacioni ciklus.

Orlove u Leskovcu 19. novembra očekuje okršaj sa Bugarskom, poslednji u kvalifikacionom ciklusu za plasman na EP u Nemačkoj narednog leta. Srbiji će biti dovoljan i bod - a neće ni on morati ako Crna Gora ne pobedi u Mađarskoj - za plasman na najveću smotru evropskog fudbala nakon 24 godine čekanja.

Izabrane vesti

Selektor Stojković je danas saopštio spisak igrača na koje računa za okršaj protiv selekcije koju je donedavno vodio Mladen Krstajić. Piksi je na širi spisak stavio 30 imena a za očekivati je da ga skrati neposredno pred okupljanje u Staroj Pazovi.

U odnosu na prethodni spisak za mečeve protiv Mađarske i Crne Gore, Stojković je nekoliko novih imena. Reč je o Zvezdinom prvotimcu Vladimiru Lučiću koji je nagrađen za dobre igre u dresu crveno-belih. On je ranije bio na širem spisku uoči mečeva protiv Litvanije i Crne Gore u martu, a igrao je i za B reprezentaciju sastavljenu uglavnom od igrača iz domaćih klubova koja je išla na turneju po Americi. Prvi poziv u jato Orlova je dobio mladi golman Filip Stanković, sin slavnog Dejana Stankovića, koji ove sezone brani u Seriji B za Sampdoriju kao pozajmljen fudbaler Intera. Zauzeo je mesto četvrtog golmana koje je prošlog meseca držao Boris Radunović iz Kaljarija.

Na spisku nema Alekse Terzića iz Salcburga i Mijata Gaćinovića iz AEK-a koji su bili starteri u meču protiv Mađara u Budimpešti. Nema ni povređenog Mihaila Ristića iz Selte. U nacionalni tim se vraćaju Darko Lazović, Marko Grujić i Uroš Račić. Kao i za prethodno okupljanje, poziv nije dobio Luka Jović iz Milana.



SPISAK SRBIJE

Golmani: Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi), Filip Stanković (Sampdorija)

Odbrana: Nikola Milenković (Fjorentina), Strahinja Eraković (Zenit), Nemanja Gudelj (Sevilja), Miloš Veljković (Verder), Strahinja Pavlović (Salcburg), Srđan Babić (Spartak), Mihajlo Ilić (Partizan)

Vezni red: Nemanja Radonjić (Torino), Andrija Živković (PAOK), Darko Lazović (Verona), Marko Grujić (Porto), Uroš Račić (Sasuolo), Nemanja Maksimović (Hetafe), Ivan Ilić (Torino), Filip Kostić (Juventus), Filip Mladenović (Panatinaikos), Stefan Mitrović (Crvena zvezda), Saša Lukić (Fulam), Vladimir Lučić (Crvena zvezda), Dušan Tadić (Fenerbahče), Lazar Samardžić (Udineze), Sergej Milinković Savić (Al Hilal), Filip Đuričić (Panatinaikos)

Napadači: Dušan Vlahović (Juventus), Aleksandar Mitrović (Al Hilal), Petar Ratkov (Salcburg).


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara