Stojković (© Star sport)
Stojković (© Star sport)

Piksi od srede zvanično selektor Srbije

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.21. | 20:24

Do kraja ove sedmice promocija, naredne prvi spisak za mundijalske kvalifikacije

Prošlo je deset sedmica otkako je smenjen Ljubiša Tumbaković, nepun dan će proći pre nego što Srbija dobije novo selektora. Njegovo ime se zna, Dragan Stojković Piksi je dobio poverenje Fudbalskog saveza Srbije da povede Orlove u novi takmičarski ciklus, a zvanično imenovanje uslediće u sredu.

Prema informacijama Sportkluba, za 24. februar od 13 časova zakazan je sastanak Izvršnog odbora FSS na kome će legendarnom reprezentativcu Jugoslavije biti ukazano poverenje. Sednica pomenutog organa održaće se u Sportskom centru u Staroj Pazovi i time će biti stavljena tačka na nagađanja ko će biti novi kormilar Orlova, pošto su se od sredine decembra pominjala imena Vladana Milojevića, Veljka Paunovića, Slaviše Jokanovića, Sava Miloševića, stidljivo i Siniše Mihajlovića.

Izabrane vesti

Na kraju – Piksi. I to pošto je u međuvremenu definisao model rastanka sa kineskim Gunagdžo R&F-om, postao slobodan i dogovorio se sa predsednikom Saveza Slavišom Kokezom da sedne na užarenu klupu, na kojoj su od razdvajanja od Crnogoraca boravila desetorica stratega: Havijer Klemente, Miroslav Đukić, Radomir Antić, Vladimir Petrović, Siniša Mihajlović, Dik Advokat, Radovan Ćurčić, Slavoljub Muslin, Mladen Krstajić i Ljubiša Tumbaković.

Sportklub dodaje da za za kraj ove sedmice planirana zvanična promocija na kojoj bi Dragan Stojković trebalo da predstavi tim najbližih saradnika. Kao što ste mogli da čitate, u njemu će, kao ljudi od poverenja, biti Stevan Stojanović, Bratislav Živković, Žarko Đurović, Marko Perović, Aleksandar Kocić i japanski stručnjak za fizičku pripremu igrača, Katšuhito Kinoši.

Naredne nedelje očekuje se da novi selektor saopšti prvi spisak u osvit početka kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. Prve mečeve Srbija igra 24. marta u Beogradu sa Republikom Irskom, tri dana kasnije na istom mestu sa Portugalom, a 30. marta u Bakuu sa Azerbejdžanom. U A grupi je još Luksembrug, kao i gostujuća selekcija Katara, čiji se rezultati neće računati.



tagovi

FSSIzvršni odbbor FSSselektor A reprezentacijefudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara