Piksi na otvaranju terena u Nišu
Piksi na otvaranju terena u Nišu

Piksi Poljana ili Nikad ne zaboravi odakle si došao

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 11:55

Teren? Sjajna stvar, svaka vam čast, računajte na mene, ali pod jednim uslovom – da bude u Nišu, na mojoj Paliluli...

Dileme oko toga kome u čast bi trebalo da bude otvoren prvi fudbalski teren u novoj velikoj akciji Fondacije Mozzart nije bilo – Dragan Stojković Piksi jedna je od najvećih legendi ovog dela Evrope, a u ovom trenutku je i selektor Srbije, čovek koji je vratio fudbalsku euforiju, odvevši Orlove na dva velika takmičenja zaredom posle 24 godine.

Ni Piksi dilemu nije imao: „Teren? Sjajna stvar, svaka vam čast, računajte na mene, ali pod jednim uslovom – da bude u Nišu, na mojoj Paliluli.” (Palilula je Opština u kojoj se nalazi Piksijev rodni kraj Pasi Poljana, prim. aut.)

Izabrane vesti

I tu su se, u sekundi, dve vizije spojile – Piksijeva, koji se uvek vraćao svom Nišu, oproštajnu utakmicu mogao je da ima u mnogo bleštavijem ambijentu, ali nije, svoje drugare, velike legende, te 2001. doveo je na Čair, baš kao i sad kad ni časa nije razmišljao kome će da podari teren; i Fondacije Mozzart koja se godinama ističe filantropskim radom koji je uvek usmeren na pomoć i podršku zajednici u kojoj radi.

Brzo je pao dogovor: vidimo se u Nišu 31. marta. Lokacija? Pa logično: dvorište škole iz koje je mali Dragan krenuo da osvoji svet, i stigao sve do dalekog Japana. Nekadašnja OŠ „Moše Pijade“, danas OŠ „Kralj Petar Prvi“.

Tim povodom Mozzart TV i naša Aleksandra Gvozdić vode vas na kratak put kroz istoriju – od prašnjavih terena Pasi Poljane, preko čarolija u školskom dvorištu i najlepših evropskih i svetskih travnatih površina, pa nazad do niške Palilule, na novi, moderan teren Fondacije Mozzart, s kojeg će nam stići neki novi Piksi. Ne nadamo se. Tvrdimo. Jer takva je to sredina.

Uživajte...



tagovi

Dragan Stojković PiksiFondacija Mozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara