Dragan Stojković Piksi (©MN Press)
Dragan Stojković Piksi (©MN Press)

Piksi pred Mađare: Nije Klop lud da uzme Soboslaja ako nema kvalitet! Moramo i mi kao košarkaši i odbojkašice

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 15:17

“Nemamo izbor”, dobro raspoložen je selektor Srbije

Dva najbolja tima idu dalje, a još i pre početka takmičenja javnost se saglasila da su u Grupi G to Srbija i Mađarska. Početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i nagovestio je takav rasplet, komšijske zemlje imale su svoje probleme, ali prve su na tabeli, a sada je red došao da vidimo ko je bolji u međusobnom odmeravanju snage.

Selektor Dragan Stojković je pred sutrašnji derbi na stadionu “Rajko Mitić” kaže da gaji veliko poštovanje prema mađarskom timu, ali ističe da Srbija nema izbora: posle plasmana košarkaša u polufinale Mundobasketa i srebrne medalje odbojkašica na Svetskom prvenstvu i fudbaleri moraju da obave svoje.

Izabrane vesti

Po onome što je video za ova tri dana priprema sa ekipom uveren je da će ekipa biti na nivou.

Vrlo sam zadovoljan onim što sam video, izuzetna motivisanost i raspoloženje. To mi znači. Svi su došli sa osmehom. Svi su spremni za meč, nema povređenih. Radili smo na taktičkim stvarima, da budemo što spremniji za protivnika. Pred nama je veliki izazov, ali bićemo pravi”, decidiran je popularni Piksi, mada ističe da ova utakmica nije presudna u kvalfikacijama.

Jer da ponovimo, dve ekipu idu dalje.

Vrlo važna utakmica jeste, ali nije ključna, još 15 bodova je na stolu, ima puno da se igra. Ali kad ste nas proglasili favoritima u grupi, onda moramo da se nosimo sa tom odgovornošću”, smeje se Stojković.

Mađare i te kako ceni. Posebno jednog igrača – Dominika Soboslaja, koji je ovog leta prešao iz Lajpciga u Liverpul za 70.000.000 evra.

Veliki respect njima, enormno su napredovali u poslednjih godinu dana i to mora da se poštuje. Nije Klop lud da uzme nekog ko nema kvalitet, a uzeo je Soboslaja. Lider je, svakome može da napravi problem. A nije ni jedini, jer su Mađari sazreli da kao tim naprave uspeh… Opet, verujemo u nas”.

I moraju. Ne bi prijalo fudbalerima da se posle uspeha odbojkašica i košarkaša – i ne samo njih – sada kola slome na njima.

Radujemo se uspesima naših sportista. Navijamo. Čestitamo Pešiću i momcima na ogromnom rezultatu, kao i odbojkašicama jer su pokazale visok stepen kvaliteta i igre. To što nisu došle do zlata ne umanjuje njihov uspeh, ponosni smo na njih. Nemamo drugi izbor, nego da budemo na tom nivou”, dobro raspoložen je selektor, koji ne zaboravlja ni uspehe na individualnom planu.

Tačnije, ne zaboravlja Novaka Đokovića i Ivanu Vuletu, novu svetsku šampionsku u skoku u dalje.

Novak je nacionalni heroj, navijamo, nerviramo se zbog njega i želimo mu sve najbolje na US openu. Verujem da će uraditi ono što mu svi želimo. Kapa dole i našoj kraljici Vuleti”.

GRUPA G

Četvrtak

18.00: (5,60) Litvanija (3,60) Crna Gora (1,75) 20.45: (1,75) Srbija (3,50) Mađarska (5,00)



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković PiksiFudbalska reprezentacija MađarskeDominik Soboslaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara