Dragan Stojković (©MNPress)
Dragan Stojković (©MNPress)

Piksi: Rezultat protiv Katara nije važan, to je samo trening za Luksemburg

Vreme čitanja: 3min | uto. 31.08.21. | 14:51

„Mene ne zanima previše forma igrača u klubovima, već samo kako igraju za reprezentaciju“, kaže Stojković

Na terenu Katar, a u glavama Luksemburg. Ali makar je osveženje što u taboru reprezentacije Srbije nema foliranja, prodavanja fraza, već se to sasvim jasno, „u glavu“ kaže: rezultat meča u Debrecinu protiv domaćina narednog Mundijala – nikog ne zanima.

Selektor Dragan Stojković Piksi, uvek bez dlake na jeziku, jasno i glasno je poručio pred polazak za Mađarsku da je meč sa Katarom samo trening, jači trening, a da jedino što ga zanima su dueli sa Luksemburgom i Republikom Irskom koji slede posle toga i u kojima bi Orlovi mogli osvajanjem šest bodova da reše pitanje osvajanja drugog mesta u grupi. I da se onda spremaju za napad na prvo.

Izabrane vesti

Dobili ili izgubili utakmicu sa Katarom u sredu uveče (20.45), Piksija i njegova razmišljanja to neće ni za jotu pomeriti.

Rezultat protiv Katara apsolutno ništa ne znači. Mislim da neće uticati ni na posetu za meč sa Luksemburgom. I ako pobedimo, i ako izgubimo, sve će biti isto, mi ćemo želeti da dobijemo meč u kvalifikacijama. Zato nemojte previše da obraćate pažnju na rezultat sutrašnje utakmice, nego uživajte u tih 90 minuta. Biće to baš dobar trening i priprema za ono što nas čeka“, poručio je Stojković navijačima reprezentacije Srbije.

Što se tiče pristupa, tu se ništa neće promeniti: Srbija pod Piksijevom palicom igra strogo napadački, uvek i svuda. Tako će biti i protiv Katara.

Volimo da igramo napadački fudbal, ne vidim zašto ne bismo nastavili u takvom stilu. Tako će biti i protiv Katara. Igraće naš kombinovani tim, a razlog je što imamo posle dve utakmice sa Luksemburgom i Republikom Irskom, koje su od velikog značaja za nas“.

Priznao je Piksi da samim tim što se protiv Katara ne igraz za bodove nije se previše udubljivao u skeniranje protivnika.

Upoznao sam ih dovoljno da imam jasniju sliku u kojem sistemu igraju, znam njihove igrače, doduše ne po imenima. Ipak, ne želim da se previše fokusiram na Katar, nego na moj tim. Tako se ponašam pred svaku utakmicu, nebitno ko je protivnik“.

Podvukao je Stojković i da ga ne zanima previše u kakvoj su formi naši fudbaleri u klubovima, već ga interesuje samo ono što pokazuju kada obuku dres državnog tima.

Koliko vidim, momci dobro igraju u klubovima, pogotovo oni koje javnost malo više gleda, kao što su Mitrović, Vlahović... Što se njihove forme tiče, mene to ne zanima previše, nego kako igraju u dresu reprezentacije Srbije. Njihova forma mora da bude na piku kada igraju za državni tim. Ako su na spisku, onda je njihova forma dobra za moj sud, zato sam ih i pozvao da budu deo tima“.

Dvojica su debitanata na spisku za ovo okupljanje reprezentacije, Mile Svilar i Veljko Birmančević...

Jedan od njih dvojice će biti starter protiv Katara“.

Utakmica sa Luksemburgom koja sledi doneće povratak navijača na tribine kada igra reprezentacija Srbije i Stojković ne krije da jedva čeka da i on „debituje“ pred domaćom publikom.

Mi smo svi ovde da pružimo zadovoljstvo navijačima. Fudbal se igra zbog tih ljudi, za to živimo i jedva čekamo utakmicu sa Luksemburgom, da tribine budu popunjene, koliko mere dozvole. Važna je dobitna kombinacija: mi smo se uželeli njih, oni su se uželeli nas, 4. septembra se vidimo, pa da uživamo u utakmici“, poručio je selektor Dragan Stojković Piksi.



tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeKatar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara