(Star sport)
(Star sport)

Piksi stiže na derbi u Italiju: Vlahović top, Vanja NBA, gazda Lukić, Sergej šampion, ubitačni Radonjić…

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.10.22. | 12:56

Srpski selektor poziva i na strpljenje italijanske javnosti sa Filipom Kostićem

“Nije derbi, nego derb-ić”, našalio se Dragan Stojković Piksi na početku intervjua za čuvenu Gazetu delo Sport i potvrdio da dolazi na sutrašnji okršaj Juventusa i Torina u kojem bi kao starteri mogla da se pojave petorica srpskih reprezentativaca.

Piksi je uvek u Italiji rado viđen gost, poštovan i cenjen još od igračkih dana, nezaboravan zbog partija na Mundijalu u Italiji i igara u Crvenoj zvezdi protiv Milana. Aktuelna selektorska funkcija ga dodatno čini zanimljivim Italijanima jer skoro polovina srpske reprezentacije igra u Seriji A.

Izabrane vesti

Stojković je posle posete Aleksandru Mitroviću u Londonu odlučio da skokne do Italije i na derbiju Dela Mole vidi na delu Dušana Vlahovića, Filipa Kostića, Vanju Milinković Savića, Sašu Lukića, Nemanju Radonjića.

Prva dvojica nisu baš u najboljem momentu zbog velike krize u kojoj se nalazi njihov Juventus, ali Piksi kaže da ne brine za Dušana i Filipa.

“Nisam zabrinut. Bitno mi je da su fizički dobro. Vlahović je uvek davao golove i nastaviće da ih daje. Svi vide da je Vlahović u dresu Srbije različit od Vlahovića u Juventusu. Ali to nije moj problem. Svi od njega očekuju mnogo. U velikim klubovima kao što je Juventus, uvek je veliki pritisak na napadačima kada se ne pobeđuje. Ali o Vlahoviću ne treba diskutovati. On je top klasa!”, odgovorio je Stojković.

Šta biste savetovali Vlahoviću u ovom momentu?

Pričali smo u reprezentaciji. Ali neka to ostane između Dušana i mene…”

Očekujete li da proradi u derbiju?

“Da. Neka postigne gol i posle utakmice plati večeru. Ne znam gde će me momci voditi ali znam da uglavnom jedemo ribu…”

Čak ni Kostić ne deluje na istom nivou kao u Srbiji?

“Filipu treba dati vremena da se navikne na tešku ligu u kojoj je mnogo taktike. Ako se Juventusovi rezultati poprave, biće i percepcija ljudi o Kostiću drugačija”.  

Trener Alegri se nalazi pod rafalom kritika. Kakav utisak imate vi sa strane?

“Uvek sam bio Alegrijev fan. I dalje sam. Maks je veoma inteligentan i siguran sam da će naći rešenje za trenutnu situaciju. Sutra očekuje težak derbi. Juve mora da pobedi ali je Toro tim koji može da iznenadi”.

Kako biste se osećali ako Vlahović bude šutirao penal Milinković Saviću?

“Zatvorio bih oči. Bolje da ne gledam… Šalu na stranu, veoma sam zadovoljan sa Vanjom. Ne interesuju me oni koji ga kritikuju, bitno mi je jedino šta pruža na terenu. Da li ste videli šta je skinuo Halandu u Oslu? Među retkim je golmanima kojima Norvežanin nije dao gol ove sezone. Ima izgled NBA igrača, podseća me na našeg slavnog košarkaša Valda Divca”.

Lukić i Radonjić su takođe bitni igrači u Jurićevom Torinu. Da li ste zadovoljni sa njima dvojicom?

“Lukić je postao gazda veznog reda. Radonjićev uticaj me ne iznenađuje. Kada oseti prostor, postaje ubitačan”.

“Drugi” Milinković Savić je već dugo Juventusova želja. Da li bi Bjankoneri bili dobra sredina za njega?

“Da, Sergej je igrač kakakv nedostaje Juventusu. Bio bi sjajno pojačanje za njih. Ali ja sam trener, a ne menadžer… Relativno sam zainteresovan gde će igrati u budućnosti. Sergej Milinković Savić je rođeni šampion i bilo da igra za Juventus ili Lacio, biće starter u Srbiji”.


tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeKatar2022Dušan VlahovićSergej Milinković SavićVanja Milinković SavićFilip KostićSaša LukićNemanja Radonjić

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara