Piksi vodi Orlove u Japan, igraće se i protiv Jamajke

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.04.21. | 11:30

Termini su 7. i 11. jun

Dobar deo selekcija sa Starog kontinenta pripremaće se u junu za Prvenstvo Evrope, na kojem, nažalost, neće biti Srbije. Orlovi će naredni FIFA termin iskoristi za dve prijateljske utakmice na Dalekom istoku. Tačnije, reprezentacija Srbije odigraće u junu dve prijateljske utakmice u japanskom Kobeu, preneo je Sportklub.

Na sednici Izvršnog odbora FSS potvrđen je put u Japan, zemlju gde Dragan Stojković Piksi uživa veliki ugled zbog vanserijskih partija u dresu Nagoje. „Orlove“ u Japanu očekuju dve utakmice, sa domaćinom i Jamajkom. Potvrđeni su i termini – 7. i 11. jun. Oba susreta poslužiće selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju da u slobodnom terminu dodatno proveri i uigra ekipu, pred septembarski nastavak kvalifikacija za Mondijal u Kataru. Mečevi su i zakazani, upravo, zahvaljujući Stojkoviću i njegovim vezama u Zemlji izlazećeg sunca.

Izabrane vesti

Ranije se pominjalo da će Srbija vreme pred početak Evropskog prvenstva „prekratiti“ gostovanjima Južnoj Koreji i Japanu. Od susreta sa Korejcima, ipak, neće ništa biti. Iz praktičnih razloga, odlučeno je da obe utakmice u junskim danima budu odigrane u istom gradu – Kobeu.

Srbija je poslednji put sa Japanom igrala 11. oktobra 2013. Na oproštaju Dejana Stankovića od državnog tima, u Novom Sadu, ekipa Siniše Mihajlovića bila je uspešnija od izabranika Alberta Zakeronija (2:0). Zanimljivo, naša reprezentacija od osam međusobnih mečeva, čak šest puta je gostovala u Japanu.

Jedini susret sa Jamajkom odigran je 29. maja 2014. Domaćin susreta bio je američki Nju Džerzi, Srbija je pobedila sa 2:1. „Orlovima“ je sa klupe komandovao v. d. selektora Ljubinko Drulović.

Srbiju u septembru očekuju utakmice sa Luksemburgom u Beogradu i Republikom Irskom, na Aviva stadionu. Dobar učinak u tom terminu mogao bi Orlovima da garantuje bar mesto u baražu.


tagovi

Dragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara