©Reuters
©Reuters

Pioli posle debakla od Intera: Da se izvinim navijačima? Zašto bih? Nismo namerno izgubili

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.09.23. | 02:27

Strateg Milana smatra da je njegov tim nezasluženo pretrpeo visok poraz

Ubedljivom pobedom (5:!) u gradskom derbiju Inter je potvrdio da je noćna mora za Rosonere i Stefana Piolija. Peti put uzastopno su Nerazuri savladali Milan, a treći put u tom periodu pobedu su trasirali već u ranoj fazi susreta.

Pogoci Mhitarijana i Tirama najavili su novo slavlje Inzagijevog tima, dok je odgovor Leaa na početku drugog poluvremena samo kratkotrajno vratio nadu nominalnim gostima. Na kraju, sa još tri gola Inter je ubedljivo savladao Piolijeve izabranike, a italijanski strateg, posle novog šamara od strane velikog rivala objektivno se osvrnuo na poraz.

Izabrane vesti

"Do 3:1 smo bili u igri, ali onda... Onda su Nerazuri postigli treći, četvrti i peti gol. Poraz je pretežak u odnosu na ono kako smo igrali. Okrećemo se mislima ka Ligi šampiona, zreo smo tim i smatram da se ova utakmica neće odraziti na naredne", rekao je Pioli i dodao:

"Primili smo golove u trenucima u kojima smo mogli da dovedemo stvari u red. Platili smo neopreznost, a treći gol nam je odsekao noge. Boli izgubiti derbi, ali smo do završnice utakmice bili u igri. Inter je bio pametniji u nekim situacijama".

Pojedine situacije i sudijske odluke izazvale su polemiku, ali je strateg Milana naglasio da ne može da krivca traži u arbitru.

"Inter je pobedio jer je u nekim situacijama bio bolji od nas. Pričamo o pristupu, loše smo delovali u prva četiri minuta. Inter nas je čekao, trebalo je da naši krilni igrači igraju šire i da tražimo izjednačenje, a umesto toga utakmica je išla onako kako je protivnik želeo".

Buđenju Rosonera nisu doprinele ni izmene.

"Koga god da sam uveo u igru, nije stigao ni da uđe pre nego što smo primili gol. Inter je jak, ali i mi smo. Izlazimo iz derbija poraženi, ali sam uveren da možemo da pariramo u borbi za titulu i pozicije u vrhu".

Pet lopti u mreži bilo je povod da novinari Piolija pitaju da li duguje izvinjenje navijačima.

"Žao nam je, sigurno nismo hteli da primimo pet golova. Ali da se izvinim... Zašto bih? pa, nismo namerno izgubili", rekao je strateg Milana i istakao da je potrebno vreme da se sve kockice u timu slože, kao i da se on već večeras okreće Njukaslu.


tagovi

InterMilanStefano Pioli

Obaveštavaj me

Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara