Navijači Sankt Paulija (©AFP)
Navijači Sankt Paulija (©AFP)

Pirati gazduju Hamburgom: Sankt Pauli opet sapliće velikana

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 12:35

Gradski derbi na otvaranju 3. runde Cvajte

Treća nije bila sreća, pa je „ponavljač” Hamburger ponovo u trci za mestom u Bundesligi. Vojevaće trofejni sastav opet boj u Cvajti, pokušaće da dokaže da je otklonio boljke i da je spreman za veliki povratak u rang koji mu po renomeu pripada.

Šestostruki prvak Nemačke i šampion Evrope i u tekućoj kampanji spada među glavne kandidate za promociju, a jedna od onih ekipa koje će se radovati još jednom potencijalnom neuspehu Dinosaurusa je Sankt Pauli. Upravo večerašnji protivnik HSV-a, u sklopu 3. kola Cvajte (18.30).

Izabrane vesti

18.30: (2,80) Sankt Pauli (3,35) Hamburger (2,50)

Pirati su u dve protekle sezone svojski osujetili velikog gradskog rivala. U četiri gradska dvoboja Sankt Pauli je zabeležio tri pobede i remi, a u protekloj deceniji Hamburger je iz osam prilika u svoju korist rešio samo jedan Stadtderby.

U novu sezonu Dino ulazi sa novi trenerom. Ono što nisu uspeli Hanes Volf, Diter Heking i Danijel Tijun, pokušaće Tim Valter. Za početak, čini se da oko kluba nema ogromnog pritiska kao minulih godina. Kao da su navijači i čelnici postali svesni da je to bila omča oko vrata, pucanj u noge igračima, koji sa tim opterećenjem nisu umeli da se nose. Ovako, velikan sa severa zemlje startovao je pobedom u Gelzenkirhenu nad Šalkeom, da bi u prethodnoj rundi remizirao sa Dinamom iz Drezdena. Sa druge strane, Sankt Pauli je isprašio Holštajn Kil na otvaranju, a potom je odigrao nerešeno u Aueu.

Oba sastava su iza sebe imala veoma dobra izdanja u predsezoni, pa od završetka prethodne sezone ne znaju za poraz. U poslednjim susretima bili su uspešni u okviru prve runde DFB kupa. Sankt Pauli je sa 3:2 eliminisao Magdeburg, a Hamburger je sa 2:1 bio bolji od Ajntrahta iz Braunšvajga.


tagovi

CvajtaSankt PauliHamburgerHSV

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara