@olympiacosfc
@olympiacosfc

Pirej i tradicija velikih brazilskih imena: Posle Rivalda i Đovanija - Marselo u Olimpijakosu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.09.22. | 00:17

Najtrofejniji igrač u istorji Real Madrida potpisao ugovor do leta 2023. godine, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana

Olimpijakos i velika brazilska fudbalska imena - stvari koje su postale tradicija u Pireju. Prelazni rok u najvažnijim fudbalskim zemljama u Evropi juče se završio u velikom stilu tačno u ponoć, ali je grčki velikan ostavio specijal za 2. septembar. Pola sata pre ponoći crveno-beli dres je zadužio legendarni as Real Madrida, Marselo.

Iskusni levi bek se ovog leta rastao sa kraljevskim klubom, dugo je vagao brojne zanimljive ponude, pominjali su se Leverkuzen, Nica i Monca, ali je najtrofejniji igač u istoriji Real Madrida odabrao Pirej. Marselo je stavio paraf na jednogodišnji ugovor, uz opciju saradnje na još godinu dana.

Izabrane vesti

Olimpijakosu je posle letnjih šokova u okršajima sa Makabijem iz Haife u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i prilično napornog puta ka plasmanu u Ligu Evrope, bio potreban svojevrstan psihološki reset, koji bi trebalo da je postignut ozbiljnim pojačanjem.

Publika pirejskog velikana bila je ponosna onda kada su dres nosili brazilski asovi Rivaldo i Đovani, nema sumnje da će tako biti i kada je u pitanju Marselo. Ipak, ostaje da se vidi u kom je stanju novo pojačanje kluba sa Karaiskakija i da li još uvek može da pravi razliku na terenu.

Marselo je karijeru započeo u Fluminenseu, u Madrid je stigao još davne 2007. godine za obeštećenje od 6.500.000 evra. Odigrao je čak 546 mečeva za Madriane i postigao 38 golova. Osvojio je čak 25 trofeja sa Kraljevskim klubom, od čega čak pet pehara Lige šampiona.

U istorji Olimpijakosa strani fudbaleri su ostavljali veliki pečat, ali niko kao nekadašnji srpski as Predrag Đorđević, koji je rekorder po broju odigranih mečeva za klub (491), odnosno treći strelac u istorji sa 156 golova. Među deset najboljih nalazi se i Ilija Ivić koji je dao 73 gola za crveno-bele.



tagovi

Marselo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara