©Shutterstock)
©Shutterstock)

Piroćanci sa novim golmanom i oporavljenim Mirkovićem idu u Srem, Čačani u Jagodini

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.08.20. | 11:41

Danas četiri utakmice drugog kola Prve lige Srbije u standardnom terminu od 17 časova

Interesantan početak Prve lige Srbije. Nema favorita, liga je proširena na 18 klubova, mnogo debitanata je u drugoligaškom karavanu, pa se još ne zna ko bi mogao da vodi glavnu reč. Grafičar i kragujevački Radnički 1923, kojima su pre sezone davane dobre šanse da se umešaju u borbu za Suprligu, u subotu nisu uspeli da pobede IMT i Dubočicu. Danas su na pragramu četiri utakmice drugog kola u standardom terminu od 17 časova.

Debitant u drugoligaškoj konkurenciji, Radnički iz Sremske Mitrovice, prošle nedelje je startovao pobedom na Novom Beogradu protiv IMT-a sa 2:0. Ekipa iz Srema na svom terenu dočekuje imenjaka iz Pirota, koji je na premjeri odigrao samo 1:1 sa Slogom iz Kraljeva na svom stadionu.

Izabrane vesti

Ekipa iz Sremske Mitrovice je pred sam početak sezone vratila u svoje redove Tomislava Trebovca, koji je u proteklih nekoliko godina uspešno nosio dres Podrinja iz Mačvanske Mitrovice. On je igrao još na Malti, u Big Bulu, Radničkom iz Šida, Loznici i Novom Sadu. Pre odlaska na Maltu, Trebovac je igrao upravo u Radničkom iz Sremske Mitrovice gde je bio jedan od ključnih fudbalera, piše sremportal.info.

Piroćanci u Sremsku Mitrovicu odlaze pojačani. Trener Dejan Čelar moći će da računa na iskusnog golmana Marka Trkulju. Na premijeri nove sezone protiv Kraljevčana branio je mladi Ilić koji je igrač iz kategorije "bonus". Od povrede se oporavio Uroš Mirković. Čelar i dalje ne može da računa na povrđenog Strahinju Petrovića, dok je štoper Jaćimović nije još dovoljno spreman, prenosi pirotski portal plusonline.rs.

Dinamo iz Vranja je na startu prvenstva glatko poražen na gostovanju u Beogradu od Grafičara sa 2:0. Vranjanci su kasno počeli pripreme za novu sezonu. Ekipu i dalje sa klupe predvodi Dragan Antić Recko. U grad na jugu Srbije stiže Kolubara. Lazarevčani su kandidati za najviši plasman, ali su na premijeri poraženi od Loznice sa 4:2.

Budućnost i Dobanovaca i Zemun su startovali sa tri boda i jedan od ova dva kluba mogu da se priključe novosadskom Kabelu, lideru šampionata. Borac 1926 je počeo sezonu porazom kraj Morave od Budućnosti, a Čačane danas očekuje duel sa Jagodinom, koja je na premijeri odigrala bez golova u Žarkovu.

PRVA LIGA SRBIJE – 2. KOLO

Petak

Železničar Pančevo - Žarkovo 2:2 (1:0)

/Savanović 15, Mitrović 64 - Stevanović 77, Dišić 89/

Subota

Dubočica - Radnički 1923 2:2 (2:2)

Grafičar - IMT 2:2 (0:1)

Sloga Kraljevo - Kabel 0:2 (0:1)

Nedelja

17.00: (2,15) Budućnost Dobanovci (3,10) Zemun (3,40)

17.00: (3,15) Dinamo Vranje (3,15) Kolubara (2,25)

17.00: (2,70) Jagodina (3,15) Borac 1926 Čačak (2,55)

17.00: (5,30) Radnički S. Mitrovica (3,50) Radnički Pirot (1,65)

Ponedeljak

17.00 Trajal Kruševac - Loznica

***kvote su podložne promenama



tagovi

SrbijaSrbija 2Prva liga SrbijeRadnički PirotDinamo VranjeJagodinaBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara