Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Piza bez kapitena sanja povratak u Seriju A posle 31 godine

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.05.22. | 14:03

Crno-plavi u prvom meču polufinala plej-ofa za promociju u elitu gostuju Beneventu

Možda nije toliko kvalitetan i ne izaziva pažnju koliko i Čempionšip, ali plej-of Serije B i celokupnog drugoligaškog prvenstvo u Italiji podjednako je neizvesno i uzbudljivo kao i "najbolja druga liga na svetu". Leće i Kremoneze već su obezbedili promociju u Seriju A, a za poslednju kartu boriće se četiri tima, čija borba kreće večeras prvom utakmicom polufinala. U njemu se na stadionu Ćiro Vigorito od 20.30 sastaju Benevento i Piza.

Benevento je prvenstvo završio na sedmom mestu, iako je do sredine aprila bio u prilici da se bori i za direktan povratak u Seriju A samo godinu dana pošto je iz iste ispao. Ipak, popularne Veštice izgubile su četiri od poslednjih pet utakmica prvenstvenog dela, zbog čega su učešće u plej-ofu započele pre pet dana, u četvrtfinalu. I jedva ga preživele. Askoli je bio bolji rival, držao loptu u posedu i 19 napada završio udarcima, samo da bi ga jedan trzaj glavom starog lisca Đanluke Lapadule izbacio iz plej-ofa i popravio raspoloženje u redovima Fabija Kaserte.

Izabrane vesti

Do pre nešto više od mesec dana, ono je bilo na vrhuncu. Benevento je pucao od samopouzdanja i punio mreže rivala, između ostalog spakovavši pet komada upravo Pizi, što bi moglo da bude jedan od bitnih faktora večerašnje utakmice.

"Ne treba da razmišljamo o prethodnim mečevima i treba da odigramo ovu utakmicu što je bolje moguće. Ovo su dve devedesetominutne utakmice, a ne jedna od 180 minuta. Na taj način ćemo i pristupiti dvomeču, a mislim da će i Benevento takođe, tako da moramo već sutra da stignemo do pozitivnog rezultata. Benevento je verovatno najiskusniji tim u ligi, ima igrače koji mogu da donesu nešto dobro timu u svakom trenutku", rekao je trener gostiju Luka D'Anđelo.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Piza se do poslednjeg kola nadala direktnoj promociji, ali nije dočekala treći uzastopni kiks Kremonezea koji bi je vinuo na drugu poziciju, te će za njenog kormilara Luku D'Anđela večerašnji meč biti debi u drugoligaškom plej-ofu, s obzirom na to da je u dosadašnjoj karijeri vodio isključivo trećeligaške timove. Takvi su bili i crno-plavi kada ih je preuzeo, ali je za tri godine uspeo da ih uvede u Seriju B i pride dovede na par koraka od elite u kojoj ih nije bilo 31 godinu (od sezone 1990/91).

"Odlučni smo i imamo želju da pokušamo da uđemo u Seriju A. Neće biti lako jer počevši od sutra suočićemo se sa objekitno jakim timom koji ima mnogo igrača koji su igrali u Seriji A prošle godine i dvojicu igrača koji će učestvovati na Svetskom prvenstvu. To znači da se radi o kvalitetnom timu, ali imamo svoje šanse", uverava D'Anđelo.

Trener Pize doživeo je ozbiljan udarac u finišu sezone, pošto je zbog povrede ostao bez komandanta odbrane Antonija Karaćola, mada će oporavljeni Hjortur Hermanson pokušati da zakrpi rupu nastalu izostankom kapitena. U redovima domaće ekipe nema značajnijih izostanaka, Kaserta neće moći da računa na dvojicu iskusnih napadača Marka Saua i Dijego Farija, ali nije ni bilo za očekivati da njih dvojica započnu večerašnji meč. Dobra vest po trenera Beneventa je da se Gaetano Leticija nije ozbiljnije povredio protiv Askolija pre pet dana, te će zauzeti svoje mesto kraj desne aut-linije.

------------------------------

Utakmicu Benevento - Piza možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

SERIJA B PLEJ-OF – POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak

20.30: (2,10) Benevento (3,35) Piza (3,60)

Sreda

19.00: (2,25) Breša (3,20) Monca (3,35)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Serija BPizaBenevento

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara