(©Reuters)
(©Reuters)

Pjanić: Nisam došao u Barselonu da sedim na klupi

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.12.20. | 17:09

Fudbalski arhitekta izrazio je nezadovoljstvo zbog statusa u novom klubu

Razmena Barselone i Juventusa u kojoj je Miralem Pjanić stigao u katalonski klub, dok je u suprotnom smeru, put Apenina, otišao Artur izazvala je letos veliku pažnju fudbalske javnosti.

Španci su pred reprezentativca Bosne i Hercegovine pre nego što je i zakoračio na Kamp Nou postavili veoma visoka očekivanja, a usled skromne minutaže i još skromnijeg učinka Pjanića, vrlo brzo je počelo da se govori o tome kako je torinski klub bolje prošao u trampi.

Izabrane vesti

Fudbaler od kojeg se očekivalo da bude važan štaf u kreiranju igre Barselone, u dosadašnjem periodu nije uspeo da stekne poverenje Ronalda Kumana za više od epizodne uloge, te je u prvenstvu minute upisao tek na šest susreta, uglavnom sa klupe za rezervne igrače i u završnicama utakmica. Nešto konkretniju šansu Pjanić je dobio u Ligi šampiona, ali ni to nije bilo dovoljno da kod bivšeg igrača Meca, Liona, Rome i Juventusa, probudi osećaj zadovoljstva.

"Iskreno, ne razumem zašto je situacija ovakva. Želim više da igram, znam da mogu da pružim mnogo", otvorio je dušu Pjanić u razgovoru za Gazetu.

Fudbaler koji je u Seriji A stekao reputaciju pozudanog fudbalskog arhitekte, u Italiji je imao kontinuitet odličnih igara, ali po dolasku na Pirinejsko poluostrvo nije uspeo da održi konstantnost.

"Kad god me je trener pozvao i dao mi šansu bio sam spreman. Ispunjavao sam zahteve, igrao sam dobro. Ne znam šta bih više mogao da učinim. Treniram, spreman sam".

Barselona je u Ligi šampiona već obezbedila plasman u osminu finala stoprocentnim učinkom u pet kola, međutim u Primeri ima čak dva remija i četiri poraza u 10 susreta. Poslednji meč u kojem su Katalonci ostali praznih šaka bilo je subotnje gostovanje Kadizu (1:2), a Pjanić je šansu dobio tek u 78. minutu, u momentima kad je gostujući klub jurio gol zaostatka.

"Nisam zadovoljan. Ne mogu da budem zadovoljan. Tokom karijere nikad nisam prihvatao ideju da ne igram, pa tako ne mogu ni sad. Videćemo, spreman sam, treniram dobro i čekam, to je sve što mogu da učinim. Situacija je veoma delikatna i uopšte mi ne odgovara".

Reči reprezentativca BiH bile su povod da se na njegov učinak osvrne Ronald Kuman na konferenciji pred utakmicu 6. kola Lige šampiona.

"Njegova pozicija i uloga ne mogu da se porede sa onim u Juventusu. Igramo drugačije od njih. Teško je, problem je i što je kasno stigao, ali ne sumnjam u Pjanića", izjavio je bivši selektor Holandije.

Od dolaska iz Liona 2011. godine, Pajnić je u Seriji A proveo devet godona. Pet godina je igrao za Romu iz koje je potom prešao u Juventus čiji je dres nosio četiri sezone.

"Proveo sam prelepo vreme u oba kluba, igrao tokom važnih sezona. Devet godina u Itaili bilo je prelepo. Iskreno, nedostaje mi to. Sad sam pred novim izazovom, u najvećem klubu na svetu. Želeo sam da pokušam, zadovoljan sam klubom i saigračima".

Bivši fudbaler Stare dame u utorak će izaći na megdan doskorašnjim saigračima u okviru 6. kola Lige šampiona u kojem Juventus gostije na Kamp Nou.

"Juventus je ostao u mom srcu, pratim njegove utakmice kad god sam u prilici. Bio sam srećan posle žreba. Prava je šteta što utakmica u Torinu nije igrana pred publikom, ali biće drugih prilika da opet zaigram pred navijačima Juventusa. Juveu želim sve najbolje, ali cilj u sutrašnjem susretu nam je pobeda", rekao je Pjanić.

Barselona i Juventus će odmeriti snage u utorak od 21 čas u okviru 6. kola Lige šampiona. Katalonski klub ima maksimalan učinak sa 15 bodova, dok je juventus jedini poraz pretrpeo upravo protiv narednog rivala koji je Torinu slavio 2:0.



tagovi

JuventusLiga šampionaMiralem Pjanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara