Pjatov spustio rampu strašnim bravurama, šta to beše gol na meču Šahtjora i Intera?

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.09.21. | 20:41

Domaćin diktirao tempo, šampion Italije mašio zicere u Kijevu - 0:0

Koji bi rezultat bio na okršaju između Šahtjora i Intera, ako ne 0:0? Prošle sezone u grupnoj fazi dva puta nismo videli pogodak, a nije ga bilo ni večeras. Za to su najodgovorniji promašaji Interovih igrača, a na kraju je sa dve spektakularne intervencije u samom finišu rampu spustio vremešni Andrej Pjatov i doneo sastavu Roberta de Zerbija veliki bod u okršaju sa šampionom Italije - 0:0.

Nikolo Barela je pogodio prečku na startu meča, Lautaro Martinez nije iskoristio dve sjajne šanse, Edin Džeko je prebacio gol iz peterca, a na kraju je Pjatov blistavim paradama zaustavio udarce Hoakina Koree i Stefana de Fraja. Razloga da žali imao je i domaći tim, pre svega za situacijom iz 50. minuta utakmice, kada je u odličnoj prilici bio Pedrinjo, ali je njegov udarac odličnim uklizavanjem uspeo da zaustavi De Fraj.

Izabrane vesti

Ukrajnski tim je imao još nekoliko opasnih napada, imao je i znatno više loptu u svom posedu (60 odsto), tako da je prava šteta što nismo videli makar jedan pogodak na ovoj izuzetno sadržajnoj utakmici.

Teška povreda Lasine Traorea u dobroj meri je pokvarila vrlo dobro prvo poluvreme. Napadač domaćeg tima "stradao" je nakon duela sa Denzelom Damfrosom, pošto mu je Holanđanin pao na nogu, gde se pod najvećim pritiskom našlo desno koleno snažnog napadača iz Burkine Faso. Potpuni šok za domaću publiku i igrače mogao je da usledi samo pet minuta kasnije, kada je Barela žestoko opalio sa 25 metara udaljenosti, a prečka bila saveznik Šahtjorove odbrane.


Lautaro Martinez je mnogo puta do sada pokazao da je vrhunski napadač, ali isto tako i da mu realizacija predstavlja neprelaznu barijeru da se nađe među onim najubojitijim golgeterima na Starom kontinentu. Argentinac je bio taj koji je mogao da promeni tok utakmice u 29. minutu, ali je njegov udarac završio pored gola. Kako je meč odmicao, delovalo je da bi drugo poluvreme moglo da bude daleko manje interesantno, ali je kompletan utisak promenila sama završnica meča.

Delovalo je da je Korein udarac bio perfektno odmeren, lopta je išla uz samu levu stativu Šahtjorovog gola, ali je 37-godišnji čuvar mreže pokazao da mu refleksi još uvek fenomenalno funkcionišu. Ako nekome to ipak nije bilo jasno u tom trenutku, definitivno je postalo samo minut kasnije, kada je posle nebeskog skoka Stefana de Fraja usledio novi nebeski let prekaljenog čuvara mreže, pa je bilo jasno da bod ostaje u Kijevu.

Osvojenim bodom nemaju previše razloga da budu zadovoljni ni jedni, ni drugi, pošto su doživeli poraze u prvom kolu, pa se nisu pomerili sa deobe trećeg mesta nakon ovog meča. Nerazuri kako znaju i umeju moraju da osvoje šest bodova u dva meča sa Šerifom, dok će De Zerbijevom timu biti mnogo teže u okršajima sa Real Madridom.

GRUPA D

Šahtjor - Inter 0:0

21.00: (1,13) Real Madrid (10,0) Šerif (23,0)



tagovi

Nikolo BarelaEdin DžekoLautaro Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara