Kšištof Pjontek (©Reuters)
Kšištof Pjontek (©Reuters)

Pjontek se vraća u Seriju A na velika vrata - Juve sprema trampu za Poljaka

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.01.21. | 21:26

Bivši napadač Đenove i Milana bi mogao da napusti Hertu već ove zime

Nije tajna da Juventus traži napadača, koji će pojačati konkurenciju u prvom timu. Dovodili su se Bjankoneri u vezu sa brojnim imenima, a poslednje u nizu je ime poljskog napadača berlinske Herte - Kšištof Pjontek. U suprotnom smeru mogao bi da pođe Federiko Bernardeski.

Razmatrali su u klubu ideju da u svoje redove presele talentovanog Đanluku Skamaku iz Sasuola, koji bi stasavao uz Ronalda i Moratu, dok se kao kratkoročna opcija pominjao i Gracijano Pele. U igri je odnedavno i Olivije Žiru, a sada se u Torinu priča i o bivšem napadaču Đenove i Milana.

Izabrane vesti

Pisalo se da bi Poljak mogao da se vrati u Đenovu, nije oduševio u Nemačkoj (četiri gola na 16 nastupa ove sezone) i ne opravdava uloženih 24.500.000 evra, pa je Herta spremna da sasluša ponude. Grifoni veruju da bi Pjontek u dobro poznatoj sredini mogao da povrati staru formu, podsetimo da je u dresu kluba sa Luiđi Feraris postigao 19 golova za polusezonu, pre nego što se u transferu teškom 35.000.000 evra preselio u Milan. Dobar početak na San Siru, ali je razočarao, da bi ga pre godinu dana Rosoneri prodali Herti.

Sada je i Juve u igri, zainteresovani su za pozajmicu, a priča dobija na težini kada se u ozbir uzme da je Herta zainteresovana za otpisanog fudbalera Stare dame Federika Bernardeskija. Bivši fudbaler Fiorentine je ostao bez mesta u Torinu dolaskom Federika Kjeze, odbio je prvu ponudu iz Berlina, ali bi mogao da promeni mišljenje do kraja prelaznog roka, jer rizikuje mesto i u reprezentaciji pred Evropsko prvenstvo. U Bundesligi bi mogao da procveta i kupi Roberta Manćinija, dok bi teško mogao da se nada pozivu ukoliko sezonu do kraja isprati sa klupe Bjankonera.

Trampa je dakle ideja, u pitanju bi bile šestomesečne pozajmice, Juventus razmišlja i o predstojećoj letonjoj pijaci i ne želi da kvari planove za sledeću sezone ove zime. Tako bi dolazak Pjonteka na pozajmicu pomogao Pirlu da se izbori sa manjkom konkurencije u špicu do kraja tekuće sezone, dok bi Bernardeski u Nemačkoj mogao da izbori poziv za Euro, ali i bolji transfer narednog leta. Deluje kao dobra ideja, videćemo da li će sve strane uspeti da se dogovore. Juventus će svakako sačekati, pažljivo će razmotriti sve opcije, pa će tek posle finala Superkupa doneti konačnu odluku.


tagovi

Federiko BernardeskiKšištof PjontekJuventusHerta

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara