Borac (©Starsport)
Borac (©Starsport)

PL BiH: Borac juri prvo mesto, Željo za prekid crne serije

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.04.21. | 13:00

Debituje Vlado Jagodić na klupi Radnika

Kao što se i očekivalo, 27.kolo fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine donelo je mnogo zanimljivosti te finiš prvenstva uveo u triler završnicu.

Jučerašnji rezultati tri odigrane utakmice, učinili su da današnja tri duela imaju još veću važnost jer je i dalje sve otvoreno u prvenstvu.

Izabrane vesti

19.00: (1,65) Borac (3,50) Široki Brijeg (5,30)

Pre svega, najzanimljiviji meč očekuje se u Banjaluci, gde derbi igraju Borac i Široki Brijeg (19:00). Domaći su vezali sedam uzastopnih pobeda računajući i Kup, a dobri rezultati doveli su ih nadomak liderske pozicije. Svega tri boda dele ih od Sarajeva, pošto je bordo tim sinoć remizirao sa Zrinjskim (1:1). Dakle, računica je jasna. Borac sa eventualnombih pobedom ide na prvo mesto, zbog bolje gol razlike u odnosu na Sarajevo. Motiva im sigurno ne manjka. Mada, šef stručnog štaba Borca Marko Maksimović neće moći da računa na izuzetno bitan dvojac Gorana Zakarića i Dejana Melega.

Širokobriježani su na petom mestu sa 45 bodova, ali i dalje sa velikim šansama za izlazak u Evropu. Tim sa Pecare je do skoro bio i konkurent za titulu, ali svega jedan bod u poslednja tri kola doveo ih je do situacije da im i Evropa izmakne. Najavio je strateg gostiju Toni Karačić otvorenu igru što su znali pokazati u mnogo navrata ove sezone, te uprkos činjenici da neće igrati dvojac Tomislav Čuljak i Zvonimir Begić, širokobriježani će nastojati da pomrse konce zahuktalom Borcu.

Borac i Široki su tri puta igrali ove sezone. Na Pecari su po pobedu upisali i jedni i drugi, dok je na Gradskom stadionu u Banjaluci bilo 1:1.

17.00: (1,53) Željezničar (3,70) Olimpik (6,25)

Željezničar će na stadionu Grbavica ugostiti Olimpik (17:00), te pokušati da dođe do prve pobede još od 2. decembra prošle godine. Dakle, gotovo pet meseci Željezničar ne zna za pobedu, a za to vreme upisao je pet poraza i četiri remija. Da stvar bude gora, u međuvremenu je ispao i iz Kupa, a epilog svega bila je promena trenera. Umesto Amara Osima došao je Blaž Slišković koji je debitovao u prošlom kolu remijem sa Radnikom (1:1). Najavio je Slišković da se tim trgnuo iz letargije te da veruje da je ovo idealna prilika za prekid crnog niza. Današnji susret propustiće Frane Ikić, Ante Blažević i Sedad Subašić.

Olimpik je nekoliko dobrih igara iz prethodnog perioda uprskao u prošlom kolu kada je u potpunosti podbacio protiv Zrinjskog (0:2). Opstanak i dalje ostaje jedini cilj, a ono što mu ne ide na ruku jeste težak raspored. Istina, prošlo gostovanje na Grbavici pamtiće po lepom, pošto je trijumfovao, ali sigurno je da ih sada očekuje mnogo teži meč. Gostima bi bod bio zlata vredan. Trener Olimpika Slavko Petrović moći će da računa na sve igrače.

15.00: (1,55) Tuzla Siti (3,60) Radnik (6,25)

Današnji program 27. kola otvoriće duel na Tušnju gde će Tuzla Siti dočekati bijeljinski Radnik. Domaći su promenjivim rezultatima došli do situacije da će vrlo teško izboriti Evropu, pogotovo što su ispali i iz Kupa. Na šestom su mestu sa 41 bodom, devet manje od trećeplasiranog, tako da i dalje postoje teoretske šanse za evropsku scenu, od čega tim Husrefa Musemića sigurno neće odustati. Samim tim, pobeda protiv Radnika se nameće kao imperativ.

Gosti iz Bijeljine su u izuzetno lošoj formi. U prethodnih pet mečeva upisali su svega dva boda, ali i dalje se nekako drže van opasne zone. Istina, razlika je samo u jednom bodu. Sidro je digao doskorašnji trener Darko Nestorović, a za njegovog naslednika izabran je Vlado Jagodić. Dobro poznato ime BiH javnosti s obzirom da je u prvom delu sedio na klupi banjalučkog Borca. Ovo će za Jagodića biti debi, pa će sigurno njegov tim biti motivisan kako bi došao bar do jednog boda, kojim bi se verovatno zadržali u sigurnoj zoni. U tri međusobna ovosezonska duela, tuzlaci su upisali dve, a Radnik jednu pobedu.

BiH 1 - 27. KOLO

Subota

Sloboda - Mladost DK 1:0 (1:0)

Velež - Krupa 2:1 (1:0)

Zrinjski - Sarajevo 1:1 (1:0)

Nedelja

15.00: (1,55) Tuzla Siti (3,60) Radnik (6,25)

17.00: (1,53) Željezničar (3,70) Olimpik (6,25)

19.00: (1,65) Borac (3,50) Široki Brijeg (5,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BiHFK ŽeljezničarBorac Banja LukaŠiroki BrijegRadnik Bijeljina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara