Foto: Reuters
Foto: Reuters

Planićeva Haifa preuzela čelo tabele u Izraelu

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 22:23

Pao posrnuli velikan i fenjeraš Hapoel - 1:0

U duelu dva od tri najtrofejnija izraelska kluba u okviru desetog kola domaćeg šampionata očekilala se rutinska, pa možda i ubedljiva pobeda Makabi Haife protiv posrnulog velikana i fenjeraša Hapoela iz Tel Aviva. Zeleni na kraju jesu slavili i prisvojili čelo tabele. Razliku je napravio gol Nikite Rukavice sredinom prvog poluvrmena, ali činjenica je da ne bi bilo nezasluženo da su gosti osvojili bod – 1:0.

Sa tri vezane pobede bez primljenog gola ekipa za koju nastupa srpski defanzivac Bogdan Planić ušla je u okršaj na stadionu Sami Ofer protiv tima koji je uoči večerašnjeg susreta imao samo jedan trijumf na poslednjih 13 duela. Međutim, mreža domaćina se nije zatresla četvrti put zaredom isključivo zahvaljujući dekoncentraciji Hapoelovih napadača u ključnim momentima koju demonstriraju iz kola u kolo.

Izabrane vesti

Mogao je sastav Nika Klingera da povede u prvih petnaestak minuta utakmice, a to što je najbolja šansa otišla u nepovrat ide na dušu Ošeru Davidi. Odgovor je došao kroz nekoliko minuta, a Australijanac Nikita Rukavica po ko zna koji put je potvrdio da mu u domaćem šampionatu nema ravnog. Podebljao je dominaciju na čelu liste strelaca kojom gospodari sa 12 pogodaka – najbliži pratioci Koen i Malede imaju duplo manje golova na kontu.

Imali su gosti još par prilika za izjednačenje, ali kako je meč odmicao postajalo je jasnije zašto se radi tupoj napadačkoj oštrici koja je na deset utakmica samo tri puta tresla mrežu rivala. Tim iz Haife je sedmi put slavio protiv Hapoela u poslednjih osam međusobnih duela, a četvrta utakmica bez primljenog gola govori da defanzivna linija na čelu sa Bogdanom Planićem radi kvalitetan posao.

Takođe, Zeleni su iskoristili i poraz Petah Tikve od Netanje da se osame na čelu tabele.

IZRAEL 1 - 10. KOLO

Ponedeljak

Makabi Haifa - Hapoel Tel-Aviv 1:0 (1:0)

/Rukavica 20/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hapoel Tel AvivBogdan PlanićMakabi Haifa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara