Lazar Tufegdžić slavi sa saigračima iz Spartaka (© MN Press)
Lazar Tufegdžić slavi sa saigračima iz Spartaka (© MN Press)

Plavi golubovi visoko lete, het-trik Lazara Tufegdžića! Superfiniš Mladosti u Surdulici, Proleter je doveo ekstra pojačanje

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.08.20. | 21:12

Funkcioniše tandem Silađi-Lukić, premijerna pobeda Metalaca, evrogol Stojčeva u Inđiji

Plavi golubovi visokoletači! Kad su se krajem prošle sezone svodili računi, rekao je Nemanja Nikolić da Spartak ima sjajan potencijal i da će biti ozbiljan kandidat za plasman u Evropu, a ako je suditi na osnovu početna dva gola prognoze pozajmljenog napadača Partizana dobile su realnu potporu. Subotičani su posle tri gola Zlatiboru na premijeru istom porcijom častili još jednog novajliju u Superligi i uverljivom pobedom u Bačkoj Palanci na fin način otvorili novo prvenstvo.

Potpis na trijumf nad OFK Bačkom (3:1) stavio je Lazar Tufegdžić. Vezista iz „klase 1997“ postigao je het-trik i pokazao da je trener Vladimir Gaćinović „namestio“ ekipu. Tamo gde je stala u junu, na koncu minule sezone, nastavila je početkom aktuelne. Tufedžić je na stadionu „Slavko Maletin Vava“ ponovio ostvarenje iz decembra prošle godine, kad je sa tri pogotka torpedovao mrežu novosadskog Proletera.

Izabrane vesti

Već za četiri dana na sever Srbije dolazi Metalac, još jedan tim pristigao iz Prve lige Srbije, a prema tome kakav je zalet uhvatio Spartak imaće sjajnu priliku da ostvari još jedan trijumf pre gostovanje Crvenoj zvezdi 15. avgusta.

Radost TSC-a na Banjici (© Star sport)Radost TSC-a na Banjici (© Star sport)

Identičnu pobedu ostvario je TSC na Banjici. Evropski predstavnik je još jednom pokazao da neguje ofanzivan fudbal i da je napadački tandem Vladimir SilađiNenad Lukić nezaustavljiv. Obojica su bili precizni na otvaranju protiv Vojvodine, a tresli su i mrežu Dušana Markovićapomogao im je iskusni Đuro Zec – pa je tim iz Bačke Topole još jednom pokazao da ga interesuje plasman u gornji dom.

Posebno je upačetljivo i pohvalno da izabranci Zoltana Saba nisu klonuli duhom ni kad je već u sedmom minutu Saša Jovanović poništio rano vođstvo gostiju (prvi minut), niti kad je štoper Bojan Balaž zaradio crveni karton već sredinom prvog dela.

Poput Spartaka i Crvene zvezde, maksimalan učinak imaju još dva tima. Proleter je savladao i Zlatibor u gositma, dokazavši da je napravio dobar potez dovođenjem Viktora Živojinovića, posle dva pogotka Radu zapečatio je i sudbiju tima iz Čajetine (2:0). A Mladost superfinišom u Surdulici preko Obiore Odite i Đorđa Babića, pogocima u 91. i 94. minutu, savladala Radnik, u čijem je dresu opet bio precizan Milan Makarić.

Javor je naneo Napretku drugi poraz, u Gornjem Milanovcu Metalac upisao prve bodove savladavši Mačvu, a Miloš Stojčev evrogolom potopio Inđiju u gostima.

SUPERLIGA SRBIJE, 2. kolo

Sreda:

Inđija - Voždovac 0:1 (0:1)

/Stojčev 25/

Novi Pazar - Partizan 3:2 (1:0)

/Nedeljković 22 pen, Perić 73, Miletić 78 ag – Suma 59, Asano 70/

Crvena zvezda - Radnički 3:0 (2:0)

/Nikolićč 43, Spiridonović 45+1, Katai 76/

Javor – Napredak 3:0 (1:0)

/Luković 29, Piščević 61, Otašević 89/

Metalac – Mačva 2:1 (2:1)

/Pecelj 25, Vasiljevič 43 – Marković 17/

OFK Bačka – Spartak 1:3 (1:2)

/Žakula 38 - Tufegdžić 2, 36, 76/

Rad – TSC 1:3 (1:2)

/Jovanović 7 – Zec 1, Silađi 20, Lukić 75/

Radnik – Mladost Lučani 2:3 (1:1)

/Makarić 44, Mitošević 80 – Mićević 25, Odita 90+1, Babić 90+4/

Zlatibor – Proleter 0:2 (0:2)

/Bačanović 17, Živojinović 21/

Vojvodina – Čukarički, u toku



tagovi

Lazar TufegdžićNenad LukićVladimir Silađi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara