Goran Stevanović (©Starsport)
Goran Stevanović (©Starsport)

Plavi sa desetoricom slavio na Marakani: Iz kluba su me ispratili sa - "Sad kad izgubiš od Zvezde"...

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.03.24. | 15:58

Stevanović i Knežević u epizodi kao Murinjo i Baloteli u Kazanju

Najduži pobednički niz na „Marakani“ u svojoj istoriji Partizan je napravio u periodu od 134. do 141. večitog derbija kada je slavio četiri puta.

Jedan od pobednika tih okršaja je upisao vrlo raritetnu pobedu u istoriji okršaja Partizana i Zvezde: Goran Plavi Stevanović je kao šef struke crno-belih slavio na „Marakani“ sa desetoricom igrača (2:1), nešto što mnogi nisu uspeli ni sa 11 na terenu. I to je Srđa Knežević morao napolje samo što je krenulo drugo poluvreme, kod rezultata 1:1.

Izabrane vesti

Jedna od najdražih pobeda u karijeri. Zvezda je imala četiri boda više od nas, cela javnost je proglasila za favorita. A, onda su momci odigrali fantastičan meč, za pamćenje. I meni je taj trijumf podigao trenerski rejting, čak sam posao selektora Gane dobio zahvaljujući njemu. Na razgovoru sa čelnicima Saveza sam pričao o tom meču, interesovalo ih je zašto sam, iznenađujuće za mnoge, kada smo ostali sa igračem manje zamenio bržeg napadača Dijaru, a ostavio sporijeg Klea“, priseća se Stevanović.

Na tom derbiju desila se Plavom identična situacija kao iz čuvene Murinjove priče sa Balotelijem i utakmicom u Kazanju u Ligi šampiona. I Srđa je, kao napadač Intera tada, imao žuti karton iz prvog poluvremena...

„I najveći deo u svlačionici sam proveo u razgovoru s njim, video sam da će biti „napeto“, ali me je uveravao da nemam razloga za brigu. Hendikep je bio što nisam imao beka na klupi, inače bih ga zamenio, Stevanović je tada bio još mlad. A, drugo, Srđa je u nastavku igrao pored klupe Zvezde. Verujem da je i tu bilo malo dobacivanja, a onda su svi skočili u teren posle jednog njegovog starta kod linije i eto, samo što je krenula igra dobio je crveni karton“.

Otkriva Stevanović tajnu oko 137. derbija koju je čuvao skoro 15 godina.

„Mene su čelnici kluba ispratili na tu utakmicu rečima: „Kad u subotu izgubiš od Zvezde“... Ja sam došao umesto Jokanovića na klupu i čekali su momenat da me sklone. Bio sam trener od nedelje od nedelje. Jedan od njih iz rukovodstva, upokojio se, pa da mu ne pominjem ime, otvoreno mi je rekao da su pregovarali sa drugim trenerima i da, eto, kad izgubim od Zvezde, tu će mi biti kraj. Dodao je i: „Neće ti ni remi pomoći“, pošto su komšije imale četiri boda više. I šta ću onda, morao sam da pobedim (smeh). Posle toga su očekivali poraz od Šahtjora u Beogradu, a mi smo i to dobili i tako mimo svih prognoza ostao sam na klupi do sredine proleća“.

I Igora Duljaja danas percepiraju kao čoveka koji je na vetrometini, sam se bori protiv svih, bez ikakve pomoći uprave kluba. Ponekad se čini i – uprkos njoj.

„Igorova sreća je što, ako ništa drugo, makar ima koga da napadne. Ja nisam imao ni to, jer mi ni upravu nismo imali. Izbori za predsednika su tek bili zakazani za kraj decembra. Ali, to kada je sve samo na vama i igračima, držite se zajedno, kao jedan, to može da bude ozbiljna sila“.

Kada je subotnji derbi u pitanju, Goran Stevanović nije želeo ni da prognozira rezultat, niti da govori o kvalitetima i manama dva tima. Imao je samo poruku za aktere:

„Dužni ste nam zbog Evrope! Niste se proslavili na međunarodnoj sceni, podbacili ste i ovo vam je prilika za popravni. Ovo je „nova Evropa“ i za jedne i za druge. Derbi je utakmica koja se čeka mesecima, meč koji može da promeni živote, na kojoj se postaje igrač, postaje trener. Eto vam šansa da se izvadite. Da nam pokažete da imate kvalitet, da bismo imali čemu da se nadamo kada na jesen ponovo izađete na evro scenu. Čujem da će biti pun stadion, bodovna razlika je takva da je jednako bitno i Partizanu i Zvezdi. Teren je tu, izađite i pokažite se“, poruka je Gorana Stevanovića akterima 172. večitog derbija.


tagovi

FK PartizanGoran Stevanović172. večiti derbiFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara