Srđan Plavšić (©Reuters)
Srđan Plavšić (©Reuters)

Plavšić na izlaznim vratima u Pragu

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.07.22. | 13:42

Slavija ne računa na bivšeg fudbalera Crvene zvezde za predstojeću sezonu

U centru pažnje češkog fudbala našao se Srđan Plavšić kada je prošlog leta kao slobodan igrač prešao iz Sparte u Slaviju Prag. Vest da će zameniti dresove gradskih rivala pojavila se nedeljama ranije, uoči međusobnog duela dva kluba, ali je srpski internacionalac tada tvrdio da nije istinita. Ipak, ugovor sa Spartom nije produžio i po završetku sezone otišao je u Slaviju.

Velika bura podigla se oko tog poteza, bivši saigrači bili su besni na nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde, ali se on nije obazirao. Došao je na Eden arenu da pomogne crveno-belima u odbrani titule, ali nije uspeo. Slavija je završila kao druga, iza Viktorije Plzenj, a Plavšićev učinak bio je minimalan.

Izabrane vesti

U 38 nastupa ukupno dao je jedan gol i asistirao za četiri. Nije uspeo da se nametne za mesto standardnog prvotimca kod trenera Jindriha Trpišovskog, koji je i ovog leta jasno poručio 26-godišnjem ofanzivcu da ga i dalje ne vidi u svojim planovima. Od tri pripremna meča zaigrao je tek kada je sve bilo rešeno protiv Rapida iz Bukurešta (7:1), dok protiv Olimpijakosa (1:1) i Puškaš akademije (1:0) nije ulazio u igru.

Češki mediji pišu da u Slaviji žele da se oslobode Plavšića do kraja leta, međutim, problem predstavlja njegova visoka plata, koja iznosi oko 40.500 evra mesečno. Malo je klubova u Češkoj koji mogu da izdvoje toliki novac, a i pitanje je koliko je zainteresovanih s obzirom na reputaciju koja ga prati zbog prelaska iz Sparte u Slaviju.

Podsetimo, Plavšić je u Češku došao leta 2017. za oko 1.000.000 evra. Pislao se da je transfer težak 1.500.000, s tim da 300.000 ide Spartaku iz Subotice, ali su se kasnije oglasili češki mediji s informacijom da transfer iznosi nešto manje od 1.000.000 evra.


tagovi

Srđan PlavšićLetnji prelazni rok 2022Slavija Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara