(© Star sport)
(© Star sport)

Ples nadahnutog Asana i raspoloženi Partizanovi klinci ukrasili kraj priprema

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.01.21. | 14:51

Crno-beli trijumfom nad makedonakim predstavnikom (3:0) stavio tačku na pripremni period u Antaliji

Na krilima nadahnutog Takume Asana Partizan je savladao Sileks (3:0) u poslednjoj proveri na pripremama u Turskoj i pokazao da je spreman za superligaške izazove koji ga očekuju od februara.

Posle prvog poluvremena koje je pokazalo i određene probleme u defanzivi i završnici, crno-beli su ubacili u višu brzinu i zahvaljujući sjajnom Japancu, ali i raspoloženim omladincima Petkoviću i Milovanoviću stigli do druge pobede danas i četvrte tokom boravka u Antaliji.

Izabrane vesti

Makedonski predstavnik je već u 8. minutu pokazao da će biti tvrd orah za crno-bele. Đorđević je iskoristio grešku Asana i izbio sam pred Lazara Slavkovića koji je fenomenalnom intervencijom uspeo da osujeti stopostotnu šansu rivala i nagovesti golmanski potencijal.

Uvodna greška Partizana otreznila je izabranike Aleksandra Stanojevića koji su potom preuzeli konce igre u svoje ruke. Pokušavali su Sejduba Suma i Lazar Pavlović da materijalizuju blagu inicijativu, ali im nije polazilo od ruke da matiraju Božinovskog. Najbolju šansu u prvom poluvremenu propustio je upravo Suma u 43. minutu kad je na asistenciju Asana oprobao udarac, ali je golman Sileksa bio na visini zadatka.

Ono što crno-belima nije polazilo od ruke tokom prvog dela igre uspeli su na krilima Takume Asana u nastavku. Inspirisani Japanac rivala je načeo u 63. minutu - dobio je idelanu loptu u prostor od Lazara Markovića, prošao Božinovskog i rutinski poslao loptu u praznu mrežu.

Ples Japanca nastavljen je u 79. minutu kad je Asano pred kaznenim prostorom rivala primirio dugu loptu Mihajla Petkovića, stigao čak i da se poigra kroz nekoliko driblinga sa čuvarom i potom udvostruči prednost.

(© Star sport)(© Star sport)


Konačno, krunu na sjajno poluvreme Partizana stavio je mladi Marko Milovanović u 85. minutu. Talentovanom ofanzivcu se isplatio pritisak na golmana makedonskog kluba te je grešku znatno iskusnijeg rivala pretočio u prvi seniorski pogodak.

Gostima je osim promašaja sa starta utakmice ostala žal za prilikom koju između dva gola Asana nije iskoristio Đorđević na centaršut Viktora Serafimovskog.

Podsetiimo ranije danas crno-beli su u odigrali susret sa Ruhom u kojem su slavili 1:0 golom Natha. Partizan je prethodno odigrao tri kontrolna meča u kojima je upisao poraz od Rubina (2:5) i pobede nad Zaglebjem (2:1) i Desnom (1:0).

Premijerni meč u nastavku Superlige Partizan će odigrati 6. februara na svom terenu protiv Napretka.


PRIJATELJSKA UTAKMICA

PARTIZAN - SILEKS 3:0 (0:0)

/Asano 63, 79, Milovanović u 85/

PARTIZAN: Slavković, Ostojić, Banjak, Miljković (od 70. Purić), Brežančić, Šćekić, Asano (od 80. Milovanović), Suma (od 80. Vlahović), Pavlović, L. Marković (od 80. Baždar), Bajbek (od 70. Petković).

SILEKS: Božinovski, Timovski (0d 66. Dodevski), Drašković, Blagojević (od 45. Karakamišev), Karčeski (od 45. Galevski), V. Serafimovski, Šterev (od 45. Mustafov), Manasievski (od 66. Nešovski), Ivanovski (od 45. Tanturovski), Gjorgiev (od 45. J. Serafimovski), Đorđević .


tagovi

Sileks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara