Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Plzenj sprečio iznenađenje, Marko Janković i Vešović ostali na korak od Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.08.22. | 22:55

Tamo će uz Viktoriju još Benfika koja je rutinski savladala Dinamo Kijev

Bez iznenađenja u Plzenju! Bio je Karabag na korak od toga da ga režira, pola sata delilo ga je od velikog uspeha, ali nije izdržao. Viktorija je za petnaestak minuta preokrenula rezultat i pred svojim navijačima proslavila plasman u grupnu fazu Lige šampiona - 2:1 (0:1), prvi meč 0:0.

Četvrti put u klupskoj istoriji, a prvi od 2018. godine kada je činila grupu sa Realom, Romom i moskovskim CSKA, Viktorija će biti deo elitnog društva. Veliki podvig Čeha koji su na putu do grupne faze eliminisali Helsinki, Šerif i na kraju Karabag. I sve to nakon što je u prelazni rok uložila 1.500.000 evra, a u heroja je izrastao upravo jedan od igrača koji je leto pojačao ekipu, Jan Kliment. Momak pristigao bez centa obeštećenja iz Visle Krakov postigao je drugi gol na meču, svoj treći u kvalifikacijama, i razgalio publiku na Dosan Areni...

Izabrane vesti

Istu je u finišu prvog dela meča utišao Filip Ozobić. Vezni fudbaler Karabaga uhvatio je u 38. minutu volej na ivici šesnaesterca i probudio nadu u redovima gostiju da mogu do svog tek trećeg učešća u grupnoj fazi Lige šampiona, za dvojicu crnogorskih reprezentativaca u redovima azerbejdžanskog tima Marka Vešovića i njegovog imenjaka Jankovića prvi u karijerama. Ipak, ostali su nekadašnji članovi beogradski večitih na korak od njega.

Viktorija je utakmicu vratila na početak nakon skoro sat vremena igre. Kumovala je izjednačenju domaćina slaba reakcija gostujućeg golmana Mahamadalijeva, istrčao je do šesnaesterca i slabo očistio centaršut iz slobodnog udarca. Pala je lopta na nogu Jana Kopica, ovaj je ekspresno reagovao i ubacio je u nebranjenu mrežu.

Ni kod drugog gola tima iz Plzenja reakcija gostujuće odbrane nije bila bolja. Nisu defanzivci Karabaga očistili centaršut sa desnog boka, Moskera je sa suprotne strane vratio loptu na peterac, a Kliment je "sam kao duh" ćušnuo pored Mahamadalijeva... Izgleda da je bitno zvati se Jan!

U drugom meču odigranom u istom terminu Benfika je uspešno završila posao započet prethodne nedelje u Lođu. Lisabonski velikan potvrdio je trijumf iz prvog meča sa Dinamom (2:0), "nadogradio" ga i vratio se u grupnu fazu Lige šampiona posle tri godine odsustva – 3:0 (3:0).

Nije Rodžer Šmit želeo da bilo šta prepusti slučaju, izveo je praktično najjači sastav i već do poluvremena odradio posao. Nikolas Otamendi načeo je Dinamo u 27. minutu, da bi sa dva gola u kratkom vremenskom periodu pred odlazak na odmor Rafa Silva i David Neres zapečatili sudbinu kijevskog kluba.

Nemački stručnjak ukazao je u nastavku priliku rezervistima, pa je Benfika smanjila gas. I pored toga ukrajinski tim nije uspeo ozbiljnije da pripreti, čak ni da uputi udarac u okvir protivničkog gola. Domaćin je rutinski odradio posao do kraja utakmice...

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - 4. KOLO, REVANŠI

Utorak

Benfika – Dinamo Kijev 3:0 (3:0)

/Otamendi 27, Rafa Silva 40, Neres 42/, prvi meč 2:0

Plzenj – Karabag 2:1 (0:1)

/Kopic 58, Kliment 73 – Ozobić 38/, prvi meč 0:0

Crvena zvezda – Makabi Haifa 2:2 (2:1)

/Pešić 27, Ivanić 43 – Sandgren 45+5, Pavkov 90 ag/, prvi meč 2:3

Sreda

21.00: (1,90) Dinamo Zagreb (3,70) Bode (4,30) /prvi meč 0:1/

21.00: (1,77) PSV (3,60) Rendžers (4,80) /prvi meč 2:2/

21.00: (2,10) Trabzon (3,50) Kopenhagen (3,80) /prvi meč 1:2/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaBenfikaViktorija PlzenKarabagDinamo Kijev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara