Firmino (© AFP)
Firmino (© AFP)

Po formaciji „devet“, na terenu „deset“: Firmino plej Brazila, u napadu Žezus i Rišarlison

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 21:32

Selektor potvrdio

Mateus Kunja iz Herte je zadužio „devetku“ na prethodnih nekoliko utakmica samo zato što je Gabrijel Žezus bio povređen. Oporavkom startnog napadača očekuje se da as Mančester Sitija zaigra u tandemu sa Rišarlisonom u u nastavku južnoameričkih kvalifikacija, mada će formacijski u napadu pojaviti i Roberto Frmino.

Samo formacijski, jer su i taboru reprezentacije Brazila shvatili da prvotimac Liverpula može da bude korisan u organizaciji akcija i zato će mu na susretu sa Venecuelom poveriti ulogu plejmejkera. Selektor Tite poslednjih dana ne samo da razmišlja, već i uigrava na treninzima igrače tako da Firmino igra iza napadača. U ovom slučaju Žezusa i Rišarlisona.

Izabrane vesti

Kad već funkcioniše u Premijer ligi i u Ligi šampiona, zašto ne bi moglo i na reprezentativnom nivou fudbala?

Rišarlison će biti centralni napadač. A Firmino će imati ogromnu slobodu, više će biti luk nego strela, za razliku od nekih ranijih mečeva više ćemo ga koristiti u organizaciji. Ne želim da ulazim u detalje, pošto se trudimo da sačuvamo neke informacije, jer kao što mi brinemo o protivniku, tako i on vodi računa o nama“, obazriv je Tite, mada je javnost u Brazilu sigurna da će Firmina staviti na poziciju na kojoj ga sve više vidi Jirgen Klop.

Što može da bude od velike koristi, jer je Firmino fudbaler kod koga se ne prekidaju akcije i sve više se profilisao kao plej. Takav će biti neophodan u situaciji kad je Nejmar povređen. Prema onome što je Tite već saopštio, Brazil će u trećem kolu kvalifikacija za Mundijal 2022. igrati u sledećem sastavu: Ederson – Danilo, Markinjos, Tijago Silva, Lodi – Alan, Daglas Luiz, Everton Ribeiro – Žezus, Firmino, Rišarlison.



tagovi

Južna Amerikareprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija BrazilaTiteRoberto FirminoKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara