Po svaku cenu u Madrid - za Boku otkaz, razvod, automobil...

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.12.18. | 20:50

Neverovatni fanatici su ti Argentinci

Finale Kopa Libertadores između Boke Juniors i River Plejta ponovo nam je pokazalo koliko se u Argentini fudbal doživljava na poseban način. Bilo je tu svega, od vradžbina, suzavca, gađanja autobusa, povreda... Sada kada se sve prebacuje u Madrid na Santjago Bernabeu, ceo doživljaj dobija novu dimenziju.

Najveći izazov za mnoge je kako da skupe novac i stignu do Španije. Nekima je problem i kako da dobiju slobodne dane i dođu do stadiona Real Madrida.

Izabrane vesti

Elem, Marka je zato pozvala Nikolasa Materu, iz kluba navijača Boke koji je objasnio na šta su sve spremni navijači tog kluba da bi došli u Madrid (to sve verovatno možemo da primenimo i na navijače Rivera).
"Znam ljude koji su se razveli zbog Boke. Bilo je pitanje - ´Boka ili ja´. To je ljubav koja ne može da se zaustavi", objašnjava Matera.

Kaže da ga dnevno pozove 300-400 navijača i nude bukvalno automobile za let do Madrida i ulaznicu za utakmicu protiv Rivera.

Tu se ludilo ne zaustavlja. Matera priča kako su u Argentini mnogi ostali bez posla zbog ove utakmice. Nisu dobili slobodan dan, imali su priliku da biraju i odabrali su gledanje Boke pre posla. Brojni su oni koji su celu svoju ušteđevinu dali za avionsku kartu i kartu za meč, a biće i onih koji neće imati novca za povratak u Argentinu.

Između ljubavi i ludila.

Revanš final Kopa Libertadores igra se u nedelju od 20 časova i 30 minuta.

Foto: Reuters


tagovi

Superklasiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara