Miši Batšuaji (©Reuters)
Miši Batšuaji (©Reuters)

Pobeda je tu, ali i miris razdora u Fenerovoj svlačionici: Žezus sklonio Valensiju, posao rade Rosi i Batšuaji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 20:09

Istanbulski velikan vratio se na pobednički kolosek posle dva poraza u Super ligi – 4:0

Na Mundijalu je Ener Valensija bio alfa i omega Ekvadora, “jeo” je teren i tresao mreže kao u klupskom dresu. Bio je pola tima, samo zahvaljujući njemu tinjala je nada južnoameričkoj selekciji da može do nokauf faze. Nije izborena, vratio se Ener Valensija u Fenerbahče posle grupne faze i na Bosforu ga je sačekala promena klime.

Šta se desilo na relaciji Žorž Žezus – Ener Valensija i da li je, ili Turci kriju misterioznu povredu ekvadorskog napadača već će isplivati. Ali, sve je izglednije da je pukla tikva. Dobio je Valensija protiv Trabzona šansu sa klupe, tešili su se navijači da ga je trener štedeo i nadao se da na Crnom moru može do trijumfa bez prve violine. Hataj je pokazao da to nije slučaj, ali i da istanbulski velikan može da dobije one koji nisu zverke i bez Ekvadorca – 4:0 (2:0).

Izabrane vesti

Klub sa Bosfora se vratio na pobednički kolosek, baš na raskršću kontinenata. A, od Enera Valensije ni traga, ni glasa. U protokolu ga nije bilo, što dodatno podgreva sumnje da su se pojavili ozbiljni šumovi na realaciji između golgetera i portugalskog trenera. Ipak, Fenerbahče je uspeo da prebrodi krizu, upiše pobedu i vrati se na lidersku poziciju, koju je držao do kraja prethodnog kola. Bar dok Galatasaraj ponovo ne izađe na teren.

Zaličio je Fenerbahče na onaj stari, poluvreme mu je bilo dovoljno da goste baci na kolena. Kako je moglo da bude – Hataj je dobro prošao. Iskalio je tim Žorža Žezusa bes, na oko jednostavnim akcijama je otklonio svaku dilemu i ubio u pojam rivala. Spakovao je četiri komada, mogao još koji. Buraku Oksuzu gol je poništen zbog ofsajda, napravio je domaćin još “brdo” šansi.

Džošua King i Miši Batšuaji su dobili loptu na tacni od Dijega Rosija. Urugvajac je pakovao golove u prvom poluvremenu, na saigračima je bilo samo da ćušnu loptu u gol. Da bi u nastavku Hataj pod konstantnom opsadom počeo da pravi kardinalne greške i poklanja loptu u noge rivalima. Upravo iz jedne takve situacije mrežu je zatresao Sardar Darsun. Obišao je Erdžea Kardeslera i sproveo loptu u mrežu. Gustavo Enrike je u dubokoj nadoknadi samo dosolio ranu gostiju.

Gol Kinga pogledajte OVDE. Gol Batšuajija pogledajte OVDE. Gol Darsuna pogledajte OVDE. Gol Enrikea pogledajte OVDE.

TURSKA 1 - 16. KOLO

Utorak

Ankaragudžu - Umranije 1:2 (1:1)

/Zahid 2 - Avaunu 9 i 55/

Bašakšehir - Antalija 2:0 (0:0)

/Turudž 57, Aleksić 66/

Fenerbahče - Hataj 4:0 (2:0)

/King 20, Batšuaji 26, Darsun 86, Enrike 90+5/

Sreda

15.00: (2,20) Alanja (3,40) Kajseri (3,30)

15.00: (2,90) Istanbul (3,40) Kasimpaša (3,30)

18.00: (3,80) Karagumruk (3,45) Trabzon (2,00)

Četvrtak

15.00: (2,40) Giresun (3,35) Gazijantep (2,95)

15.00: (4,60) Sivas (3,80) Galatasaraj (1,80)

18.00: (1,85) Bešiktaš (3,60) Adana Demir (4,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FenerbahčeHatajSuper ligTurska Super ligTurska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara