©Starsport
©Starsport

Pobeda na strani za Vošu nemoguća misija

Vreme čitanja: 4min | ned. 08.10.23. | 15:03

Novosađani se vratili i iz Novog Pazara praznih šaka (1:3), bez pobede u gostima više od sedam meseci

Kao što deca uporno, iznova i iznova, pokušavaju da pređu misiju da bi stigli do narednog nivoa u video-igrici, ali nikako ne uspevaju, tako i Vojvodina nastoji da bar jedan izlet van Novog Sada prođe uspešno, ali avaj. Ove sezone pet puta su Novosađani išli u različite krajeve zemlje, ali nijednom se nisu vratili sa onim što su gotovo uvek želeli – celim plenom.

Počelo je debaklom na premijeri protiv Crvene zvezde u Beogradu (0:5), usledila je ekskurzija do Kruševca, gdе su remizirali s Napretkom (0:0), potom Lučani i novi remi (2:2), a onda dva vezana poraza na strani, u Subotici od Spartaka (0:2) i na koncu u subotu od Novog Pazara (1:3). Još jednom misija je bila neuspešna. A podrazumevala je da Novosađani konačno zabeleže trijumf na jednom gostovanju, jer su se poslednji put u Novi Sad vratili uzdignute glave još 28. februara ove godine, kada su nadigrali Radnički u Nišu (4:1).

Izabrane vesti

Od tada traje prokletstvo Lala i zaista prava agonija kada ne igraju pred domaćom publikom u Mozzart Bet Superligi. Nažalost po Staru damu, potpuno jednako se vrednuju bodovi i kod kuće i u gostima. Koliko su Novosađani učinkoviti na svom terenu, toliko su izgubljeni u lavirintu gostujućeg. O tome je govorio i trener Vojvodine Ranko Popović upravo uoči susreta sa Pazarcima, ističući da je potrebno da promene mentalitet i da odlučnije igraju kada nisu na "Karađorđu". Ipak, izgleda da tu lekciju njegovi učenici još uvek nisu naučili, pa će morati da na novu pobedu u gostima sačekaju još barem tri nedelje, kada idu na noge Čukaričkom (narednog vikenda je reprezentativna pauza, pa onda u Novi Sad dolazi Radnik). Ako se ima u vidu očajan učinak Vojvodine na terenima van Srpske Atine, možda i bolje što je rekonstrukcija "Karađorđa" pomerena do daljeg (prvobitno početak radova bio planiran za 1. oktobar), jer ko zna kako bi se Vošini fudbaleri snašli na "TSC Areni", gde je trebalo da igraju mečeve kao domaćini.

Istina, ovo gostovanje Novom Pazaru je sasvim drugačije od ostalih, po mnogima jedno od najtežih u ligi, jer je na obalama Jošanice uvek uzavrela atmosfera. Videlo se to i ovog puta, kada je u 10. minutu zbog incidenta domaćih navijača (bacali petarde i pirotehnička sredstva na teren), sudija Srđan Jovanović morao da na skoro sat vremena ekipe povuče sa terena. Kada se opet zakotrljala lopta, Voša je bila bliža pogotku, ali dobre prilike u prvih 45 minuta Novosađani nisu iskoristili (najbolju su imali preko Mihaila Ivanovića koji nije dovoljno dobro šutirao iz velike blizine, pa je to bio lak plen za golmana Mirkovića). U drugom delu drugačija slika. Pazarci su na krilima navijača zaigrali mnogo odlučnije, sačekali svoje šanse i spakovali tri komada u mrežu Lazara Carevića. Vojvodina je pogubila konce igre, uspela samo nakratko da se vrati (prvenac u dresu Stare dame postigao novajlija Alekse Vukanovića), ali samo koji minut kasnije je sve dileme oko krajnjeg ishoda otklonio Adešina (3:1).

Jednostavno nešto i dalje ne funkcioniše u Vošinoj igri. Po ko zna koji put Stara dama prva prima pogodak i onda mora da juri rezultatski deficit, što je posebno na ovakvom gostovanju pakleno težak zadatak. Ispostavilo se i – nemoguć. Još jednu misiju gosti nisu kompletirali u Pazaru, a bilo bi jako važno za samopouzdanje da su uspeli. Naravno, i za bodovni saldo, ali za pomenuto možda i malo više. Naime, imali su veliku priliku Novosađani da posle dugo vremena dođu do het-trika pobeda, što im nije pošlo za rukom nijednom prošle sezone.

Vreme prolazi, sezona odmiče, a Voša koja gaji izuzetno visoke ambicije nikako da uhvati pravi ritam. Probudila se novosadska Stara dama pobedama nad Javorom (2:1) i IMT-om (2:1) kod kuće, ali sa pobedničkog koloseka skliznuli su na vožnji kroz Rašku oblast, odakle se vraćaju praznih šaka. Ruku na srce, imaju Lale i problema sa povredama, van stroja su dugo vremena Džonatan Bolingi, Guram Giorbelidze i Uroš Nikolić, ali klub kao što je Vojvodina ne sme da traži alibi.

Pa što se kaže, "opet Jovo nanovo". Sledi reprezentativna pauza, potom će Novosađani povratak u pobednički ritam da traže na "Karađorđu" protiv Radnika, a onda im predstoji još jedno pakleno gostovanje Čukaričkom na Banovom brdu, protiv ekipe u kojoj su pre početka sezone videli velikog konkurenta u borbi za sam vrh tabele. Sada izabranicima Ranka Popovića na displeju piše "gejm over", ali možda tu nemoguću misiju o pobedi u gostima upravo ostvare protiv Brđana. Naravno, pre toga će stručni štab i ceo tim Stare dame morati dobro da zasuče rukave i reprezentativnu pauzu iskoristi na pravi način, kako bi najpre ustanovili dijagnozu problema, a onda pokušali da ga što pre otklone.








tagovi

FK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara