Pobeda otvara vrata Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 08:38

Izabranici Radovana Krivokapića igraju sa Slovenijom meč koji bi praktično mogao da reši pitanje odlaska na završni turnir

Pobeda nad Turskom na startu završne faze kvalifikaca za Evropsko prvenstvo bila je od dragocene vrednosti za srpske kadete, koji sada imaju priliku da to krunišu u okršaju sa Slovenijom u Radencima (12.00). Domaćin je pokazao napadačku moć u meču sa Velsom (5:0), pa nema sumnje da ćemo gledati vrlo neizvestan okršaj.

Orlići su u idealnoj situaciji, pošto im pobeda praktično izvesno otvara vrata završnog turnira, s obzirm da u Izrael odlazi osam pobednika grupe i sedam najboljih drugoplasiranih timova. Protiv Turske je bilo uspona i padova, ali je Krivokapićev tim na kraju pokazao karakter, izdigao se iznad neprijatne situacije i došao do velike pobede.

Izabrane vesti

"Pristup igri je bio odličan. Sve oni što smo vežbali na treninzima igrači su maksimalno ispoštovali. Na meču protiv Turske do 25. minuta sve je bilo perfektno, a onda se povredio Ignjatović. Bio sam prinuđen na na izmenu i to as je malo poremetilo. Rival je uspeo da uspostavi ravnotežu, pritiskao nas je, ali izdigli smo se i iznad problema u kojem smo se našli i stigli do trijumfa. Ono što me posebno raduje je što sam video da su igrači dali sve od sebe", rekao je Krivokapić, a prenosi Žurnal.

Srbija suštinski nije opterećena rezultatom, jer bi čak i u slučaju poraza bila u situaciji da se bori za plasman na Evropsko prvenstvo u poslednjem kolu protiv Velsa. Ipak, pobeda bi predstavljala ogroman, verovano i ključni korak EP, dok bi remi takođe omogućio Krivokapićevom timu da odlučuje o svojoj sudbini.

"Za meč smo se spremali kao i za svaki drugi. Princip je takav da uvek gledamo prvenstveno sebe, ali da se ne lažemo znamo svaki detalj o njima, svaku vrlinu i manu. Isto tako i oni o nama. Odradili smo taktički trening, odlučiće detalji, neki prekid, da li korner ili neki pokušaj iz slobodnog udarca. Uveren sam na će meč biti neizvestan", doao je Krivokapić.

U taboru Orlića veruju da je razlika između napada i odbrane protivnika drastična, odnosno da je navala daleko kvalitetniji tim, te da bi mogle da se pronađu pukotine u protivničkoj defanzivi. Možda upravo u pomenutim prekidima.

GRUPA 7, drugo kolo:

12.00: Slovenija – Srbija

16.00: Turska - Vels



tagovi

Radovan Krivokapićkadetska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara