Igrači Grashopersa (©YouTube/Grasshopper Club Zürich)
Igrači Grashopersa (©YouTube/Grasshopper Club Zürich)

Pobeda vodi Grashopers na čelo Superlige prvi put od 2015.

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.08.22. | 12:02

Švajcarska: Lucern sa Vasićem i Sorgićem dočekuje tim iz Berna u zaostalom susretu 1. kola

Sezona u Švajcarskoj je tek nedavno krenula, a već je na redu prva nadoknada. Sudar Lucerna i Grashopersa, u kojoj su domaći favoriti, odigraće se u sklopu 1. kola (19.00). FCL je igrao dve prvenstvene utakmice, GZ tri. Ni jedan ni drugi do sada nisu izgubili. Gosti bi čak mogli da preskoče Jang Bojs ukoliko osvoje tri boda, i tako prvi put od 2015. godine preuzmu vođstvo na tabeli.

Lucern je uspeo da se spase u zadrži superligaški status posle dvomeča sa Šafhauzenom. U plej-aut je FCL dospeo zbog lošije gol-razlike u odnosu na Grashopers. Od tada je bilo ukupno 29 kadrovskih promena u timu Marija Frika, koji je na čelu šampiona Švajcarske iz 1989. godine od decembra 2021. Pre toga je tri godine radio u Vaducu, a radi se o legendarnom napadaču i prvom profeisonalnom fudbaleru iz Lihtenštajna.

Izabrane vesti

Pripreme za novu sezonu bile su veoma obećavajuće. Lucernova ofanzivna linija je posebno bila dobra, sa prosekom od dva gola po utakmici. Na startu Superlige, pak, tim iz garada na istomenom jezeru nije postigao pogodak. Istina, igrao je protiv aktuelnog šampiona iz Ciriha, pa bi 0:0 na Lecigrundu definitivno moglo da se smatra respektabilnim uspehom u tom trenutku. Prošle nedelje, Lucern je pobedio u završnici na gostovanju Luganu.

19.00: (1,85) Lucern (3,60) Grashopers (4,30)

Utakmica protiv Grashopersa u sredu uveče je uvodna na Svisporareni, jer su do sada puleni Marija Frika dva puta igrali u gostima. Trener nema razloga za kadrovske promene. Ipak, verovatno je da će kapiten Ardon Jašari posle suspenzije da se vrati u startnu postavu. Frik u sastavu ima i dvojicu srpskih internacionalaca u liku golmana Vasa Vasića i napadača Dejana Sorgića. Inače, ovo je 15. put da se Mario Frik sastaje sa timom koji trenira Đorđo Kontini, i slavio je samo četiri puta.

Kao što je pomenuto na početku, GZ je takođe morao dugo da drhti prošle sezone, ali je nekako uspeo da spreči ispadanje. Najtrofejniji švajcarski klub ulazi u drugu sezonu pošto je promovisan i posle tri meča ekipa Đorđa Kontinija je iznenađujuće dobro startovala.

Sedam bodova posle tri utakmice je impresivno, posebno u odnosu na prošlu godinu kada su Skakavci došli do ovog broja poena posle sedam rundi.

Zahvaljujući dva gola novajlije Tsi-Vilijama Ndengea Grashopers je pobedio Sen Galen. Bivši nemački reprezentativac do 20 godina stigao je ovog leta baš iz Lucerna, za koji je za četiri godine upisao 39 utakmica u Superligi bez pogodaka. Da kupovna politika daje plodove pokazuje i statistika, pošto su polovinu od dosadašnjih šest golova tima iz Berna postigle novajlije.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

ŠVAJCARSKA 1 - ZAOSTALI MEČ 1. KOLA

Sreda

19.00: (1,85) Lucern (3,60) Grashopers (4,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Švajcarska 1LucernGrashopers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara