Pobede su postale Interova rutina! Ova u Salcburgu vredna je osmine finala Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.23. | 23:08

Sastav Simonea Inzagija slavio u Salcburgu (1:0), učinivši uslugu i Sosijedadu, koji je takođe obezbedio evropsko proleće

Inter Simonea Inzagija poprima odlike velikog tima, a to je da rutinski pobeđuje i onda kada na terenu nisu najbolji igrači, i onda kada nema apsolutno dominantnu ulogu na terenu. Tako je bilo i u Salcburgu, gde su Nerazuri slomili domaćina pogotkom Lautara Martineza sa bele tačke u 86. minutu i zvanočno obezbedili plasman u osminu finala Lige šampiona. Tamo je iz grupe D otišao i sjajni Real Sosijedad, koji baš kao i milanski tim ima sedam bodova više od ekipe Gerharda Štrubera - 1:0 (0:0).

U situaciji koja je prethodila odlučujućem golu Argentinca rukom je udarac Nikola Barele izblokirao je nesmoteni Mads Bidstrup, koji nije imao nikavu nameru, ali ni mogućnost da izbegne kontakt s loptim. Ali udarac je išao ka golu Aleksandera Šlagera, pa arbitar Serdar Gezubujuk nije imao nikakvu dilemu.

Izabrane vesti

Inter nije bio izrazito dominantan, ali je držao utakmicu pod svojom kontrolom. Nerazuri su najbliži golu bili u finišu prvog poluvremena, kada su ozbiljno pretili Alesandro Bastoni i Davide Fratezi, ali nije došlo do promene rezultata, pa je Inzagi na teren morao da šalje neke od svojih glavnih asova. De Fraj je ušao na početku drugog poluvremena, dok su kasnije zaigrali Aslani, Lautaro i Barela. Poslednja dvojica su odigrala ključnu ulogu u situaciji koja je rezultirala prelomnim golom na meču.

Domaćin je odigrao u skladu sa svojim mogućnostima. U startnoj postavi se našao Strahinja Pavlović, koji je početkom drugog poluvremena zaradio žuti karton, dok je u poslednjih desetak minuta na terenu bio i Petar Ratkov, ali kao ni ostatak tima nije imao rešenje za odbranu Intera.

Salcburg baš kao ni Benfika više nema mogućnost da se bori za osminu finala, ali je u dobroj situaciji za evropsko proleće, s obzirom na to da će u poslednjem kolu na svom terenu ugostiti Benfiku u direktnoj borbi za treće mesto. Sa druge strane, 12. decembra ćemo gledati spektakl na Đuzepe Meaci i direktnu borbu za prvo mesto u grupi D.

GRUPA D, 4. KOLO:

Sosijedad - Benfika 3:1 (3:0)

/Merino 6, Ojarzabal 11, Barenečea 21 - Rafa Silva 49/

Salcburg - Inter 0:1 (0:0)

/Lautaro 85pen/



tagovi

Lautaro MartinezSimone Inzagi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara