Megvajer (© Reuters)
Megvajer (© Reuters)

Pobuna u svlačionici Mančestera: Kako Megvajer da nam bude kapiten?

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.10.21. | 13:36

Igrači pitali Solskjera zašto uvek igra sa istim ili sličnim timom

Kako vreme prolazi Hari Megvajer je sve lošiji i lošiji. Kad je stigao na Old Traford govorilo se o igraču koju će celu deceniju biti stub Mančester junajteda, a trenutno ne izgleda ni kao potporni zid. Da bude u klub, kao treća, četvrta opcija, pa da se razume, ali da ga neko plati 87.000.000 evra i pritom navuče kapitensku traku na mišicu može samo u klubu koji odavno ne odaje utisak velikana.

Ono što vidi ceo svet počeli su da primećuju i njegove kolege. Užasna partija u derbiju sa Liverpulom samo je probudila antagonizam prema 28-godišnjem štoperu, pa je tako na sastanku u trening centru, uoči premijernog treninga posle nedeljnog debakla, potegnuto pitanje:

Izabrane vesti

„Zašto je Megvajer kapiten Mančestera?“

Informaciju donosi ugledni Tajms, pozivajući se na izvore iz svlačionice Junajteda. Prema tim saznanjima, utorak je održan sastanak sa samo jednim ciljem, da se razbistri situacija na relaciji igrači-trener, da jedni drugima kažu šta im je na duši. Jedan fudbaler, čije ime Tajms ne navodi, bez dlake na jeziku je spočitao Solskjeru zašto je Megvajera provomisao u kapitena ekipe samo šest meseci po dolasku iz Lestera. I to u situaciji kad su Crveni đavoli imali izgrađeni hijerarhiju po kojoj je David de Hea bio kapiten, a kasnije traka prešla na ruku Markusa Rašforda kao izdanka čuvene Akademije.

Megvajer ima manji staž od golmana i napadača, ali je dobio prednost. Štaviše, došlo se dotle da jedan Hari Megvajer bude kapiten Kristijanu Ronaldu, fudbaleru koji je sa Mančesterom osvojio devet trofeja. Besmisleno.

Niko ne zna tačno kakva je bila reakcija Ole Gunara, ali se podseća na reči Norvežanina iz januara 2020, samo pola godine posle Megvajerovog dolaska iz Lestera i odluke da se štoper promoviše u lidera ekipe.

Ušao je u svlačionicu i odmah se nametnuo kao vođa grupe. Nisam bio iznenađen, već impresioniran njegovim liderskim sposobnostima. Zbog njih će Hari nastaviti da nosi traku. Sve što radi ukazuje da je lider. Zna da vodi mlađe igrače i zato će traka ostati u njegovom vlasništvu“, pričao je tada Ole Gunar Solskjer.

Baš sjajno deluje Megvajer u poslednje vreme. Posle propuštene utakmice sa Evertonom (povreda lista) vratio se u prvih 11 i komandovao odbranom koja je primila 11 golova na poslednje tri utakmice. Nema šta, lider. U greškama.

Mada, nije Hari Megvajer (jedini) problem Mančestera. Biće da je nešto i do Olea Gunara Solskjera. Bar tako smatraju fudbaleri. Oni koje ne igraju ili čija je minutaža skromna. Iako se opet ne navode imena, može se pretpostaviti da je reč o Džejdonu Sanču, Doniju van de Beku, Eriku Baiju, Džesiju Lingardu, možda Edinsonu Kavaniju... Zato se neko iz ekipe javio da pita Solskjera zašto, pobogu, nekad ne promeni tim koji gubi. Drugo, zašto uvek ista taktika? Naposletku, zašto ne daje šansu igračima koji na treningu, prema oceni pojedinaca, prikazuju više od startera.

Pogotovo što je jedna od zamerki treneru bila, pazite sad, manjak motivacije igrača na treninzima? U Mančesteru!? E, zato je Junajted takav kakav je izgledao protiv Liverpula. Polupan.


tagovi

Hari MegvajerMančester JunajtedOle Gunar Solskjer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara