Fudbaleri Barselone slave drugi gol Brajtvajta (©Reuters)
Fudbaleri Barselone slave drugi gol Brajtvajta (©Reuters)

Počela Barsina era bez Mesija: Memfis je vođa, srušen Juventus (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.08.21. | 23:48

Katalonci pobedili Staru damu sa 3:0 na stadionu Johan Krojf i osvojili trofej Đoan Gamber. Holanđanin postigao prvi gol već u trećem minutu, a potom i asistirao Dancu Martinu Brajtvajtu za drugi. Konačan rezultat delo rezerviste Rikija Puća

Počela je Barsina era bez Lionela Mesija. Dogodilo se ono što je malo ko očekivao. Nema više omalenog argentinskog virtuoza u dresu Blaugrane. Na putu je kao Gradu svetlosti i moćnom Pari Sen Žermenu. Ako se po jutru dan poznaje novi vođa nove Barse biće Holanđanin Memfis Depaj. Četa Ronalda Kumana dobila je Juventus sa 3:0 na stadionu Johan Kojf u Barseloni, osvojila trofej Đoan Gamber i napravila odličnu uveritu pred start Primere narednog vikenda.

Bjankoneri su igrali u najjačoj postavi, sa Kristijanom Ronaldom i Alvarom Moratom u špicu, u nastavku su igrali i Federiko Kijeza i Leonardo Bonuči, zlatni Italijani sa Evropskog prvenstva. Navijači na tribinama kompleksa u Barselonu tokom celog susreta su uzvukvali „Mesi, Mesi“. Ne zaboravlja se tako lako legenda kluba koji je na šokantan način pre nekoliko dana napustila voljenu Barsu.

Izabrane vesti

Argentinca više nema u redovima velikana. Kuman kreće sa novim snagama u pohod na trofeje. Samo što je utakmica počela, Depaj je dobio odličnu loptu od supertalentovnaog Austrijanca Jusufa Demira, još jednog novajlije ovog leta iz bečkog Rapida, a nekadašnjem igraču PSV Ajndhovena, Mančester Junajteda i Liona nije bilo teško da savlada Poljaka Ščesnog na golu gostiju iz Torina.

Utorak, 19.00: (3,60) Šerif (3,35) Crvena zvezda (2,10)

U sadržajnom prvom poluvremenu, imali su i gosti šanse. Morata je nekoliko puta bio neprecizan. Odličan na golu Barselone bio je Brazilac Neto. Ronaldo je bio prilično rezervisan. Svaki potez s loptom praćen je zvižducima domaćih navijača.

U nastavku utakmice, Barselona je overila trijumf protiv nekadašnjeg devetostrukog šampiona Italije koji je ovog leta promenio trenera. Umesto Andrea Pirla vratio se trofejni stručnjak Masimilijano Alegri.

Posle kornera Depaja, u 57. minutu odlično je skočio Danac Martin Brajtvajt i doneo sigurnu prednost domaćem timu. U finišu meča najlepši potez meča mladog Rikija Puća. Ušao je u igru u 72. minutu i u poslednjim trenucima meča odličnim udarcem levom nogom sa ivice šesnaesterca postigao je i treći gol, za konačnih 3:0 za Katalonce.

Nema Mesija, ali ova nova Barsa nije za potcenjivanje. Trener Ronald Kuman za ovaj meč nije mogao da računa na povređene Serhija Kuna Aguera i štopera Lenglea.



tagovi

BarselonaJuventusMemfis DepajMartin BrajtvajtKristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Juventus
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara