Paulo Dibala (Reuters)
Paulo Dibala (Reuters)

Počelo je! Inter krenuo po Dibalu, pare nisu problem

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.01.22. | 10:23

Juventus u velikoj opasnosti da izgubi Argentinca

Prekid pregovora Juventusa i Paula Dibale o novom ugovoru je dao povod Interu i njegovom direktoru Đuzepeu Maroti da krenu u napad na Argentinca.

Inter je počeo operaciju dovođenja Dibale za sledeće leto i spremio je konkretnu ponudu. Nerazuri nude Argentincu 7.500.000 evra i bonuse. Plus novac za potpis ugovora s obzirom da bi došao kao slobodan igrač na leto kada mu istekne ugovor sa Starom damom.

Izabrane vesti

Bepe Marota je direktorsko ime u Juventusu izgradio baš na ovakvim pričama i igračima koje je dovodio bez obeštećenja poput Andree Pirla, Pola Pogbe, Samija Kedire, Fernanda Ljorentea, Kinglsija Komana, Emrea Džana, Danija Alvesa... A za vreme njegovog direktorskog mandata je u Juventus došao i Dibala iz Palerma. Marota ga je tada uzeo Interu i Milanu ispred nosa.

Sada je spremio osvetu bivšem klubu i već je počeo razgovore sa agentom Horheom Antunom kojeg je juče zvao telefonom i predočio mu uslove koje je Inter spreman da ponudi. Trenutno su to bolji uslovi od onih koje je Juventus spremio.

Dibala po aktuelnom ugovoru u Juventusu zarađuje 7.300.000 evra po sezoni neto (oko 13.500.000 evra godišnje košta Juve bruto) i tražio je povišicu na 10.000.000 evra neto. Juventus je jesenas spremio ponudu od 8.500.000 evra fiksno plus bonuse u visini od 1.500.000 evra ali ta ponuda nikada nije zvanično stavljen pred Dibalu i nedaano mu je ponuđeno samo 7.000.000 evra godišnje da produži ugovor na pet godina. Tu su svi razgovori prekinutu i Inter je ušao u priču...

Nerazuri nude više, a bonusi mogu da prevagnu. Dibala bi praktično dobio ugovor koji je imao Kristijan Eriksen – 7.500.000 evra po sezoni plus bonusi. Interov budžet za plate će na leto biti još više rastrećen odlascima Artura Vidala i Matijasa Vesina. Na njihovim bruto platama, milanski klub će uštedeti oko 16.000.000 evra. Uz uštedu od Eriksenovog ugovora, to je dovoljno da se Dibali ponude primamljivi uslovi.

Argentinac bi bio idelano pojačanje za fudbal i sistem koji neguje trener Simone Inzagi, a igrao bi u tandemu sa zemljakom Lautarom Martinezom. Juventus ima još vremena da reaguje i da ponudi bolje uslove deluje da se to neće desiti jer u klubu nisu ubeđeni da Dibala vredi te pare zbog slabije forme i sve češćih problema sa povredama.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Paulo Dibala

Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara