Jovanović u šansi (©Starsport)
Jovanović u šansi (©Starsport)

Počelo je vatreno: Dva crvena za poluvreme, evrogol Voždovca, rasistički ispad i trijumf Čukaričkog

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.07.21. | 19:50

Stanisavljević isključen posle devet minuta, Jovanović dvostruki strelac (2:1)

Nova sezona Superlige je krenula – kao na struju. Prva utakmica i odmah je bilo svega: isključenja, evrogola, rasističkih uvreda, onda trenera koji je na poluvremenu završio meč i na kraju – preokret.

A, da, bilo je i VAR intervencije, doduše bez posledica, samo je prekontrolisana situacija kod pobedonosnog gola Đorđa Jovanovića, ali tu ništa nije bilo sporno, nije bio napadač Čukaričkog ni blizu ofsajda.

Izabrane vesti

Čukarički je u novo prvenstvo krenuo pobednički, pošto je na Banovom brdu savladao gradskog rivala Voždovac sa 2:1. A, možda bi se bolje moglo reći da su Zmajevi sami sebi sasekli krila.

Sigurno je da će biti žuči iz Zaplanjske posle samo 90 minuta igre u novoj sezoni, ali teško je objasniti šta se desilo u devetom minutu utakmice, kada je iskusni vezista Aleksandar Stanisavljević dobio direktan crveni karton. Smatrao je da je fauliran, burno je protestovao kod pomoćnog sudije i pretpostavlja da mu je nešto „masno“ rekao, čim je linijski arbitar mahnuo glavnom, a ovaj odmah pokazao Stanisavljeviću put u svlačionicu.

Ispalo je da je to isključenje više zbunilo Čukarički nego Voždovac, koji je u 15. minutu došao do vođstva fantastičnim golom Nemanje Milojevića. Sin nekadašnjeg trenera Brđana i Crvene zvezde Vladana Milojevića idealno je zahvatio loptu sa više od 20 metara, ona mu je pride još i malo odskočila, taman toliko da mu legne na „punu“ i da poput đuleta odleti u rašlje.

Čukarički je posle toga počeo da igra, preselio je igru na polovinu rivala, počeo da pritiska, da traži rupe u odbrani Zmajeva. I našao je jednu u 43. minutu, kada je Đorđe Jovanović nadskočio protivnike i glavom poslao loptu u gol – 1:1.

I to nije bilo sve. Kada je odsvirao kraj poluvremena, sudija Marković suočio se sa besom trenera Voždovca Predraga Rogana. Verovatno je tema bilo isključenje Stanisavljevića. I arbitar je ponovo potegao crveni karton i pokazao Roganu da je za njega utakmica – završena.

A, u poluvremenu je meč završen i za krilnog napadača Čukaričkog Normana Kembela, kojeg su navijači Voždovca vređali na rasnoj osnovi na poluvremenu. Trener Đorđević ga je poštedeo maltretiranja u drugom delu, pošto verovatno ni fudbaleru s Jamajke nije jasno čime je zaslužio takve uvrede.

Na kraju epitet zvezde utakmice odneo je, ipak, Đorđe Jovanović, napadač Čukaričkog. Proletos se „vratio u život“ dolaskom na Banovo brdo, imao je najefikasniju sezonu u karijeri, a ako je suditi po premijeri, čeka ga još bolja. Mladi napadač je postigao oba gola, drugi ponovo glavom, a mogao je bar još jedan.

Čukarički je trijumfom otvorio prvenstvo i upumpao sebi dozu samopouzdanja pred početak evropske sezone, koja za Brđane kreće u sredu utakmicom protiv Sumgajita.


tagovi

Čukaričkifk voždovacSuperliga SrbijeĐorđe JovanovićDušan ĐorđevićPredrag Rogan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara