Fudbaleri Kruz Azula (©AFP)
Fudbaleri Kruz Azula (©AFP)

Počinje Kup za Meksiko - ne mešati sa Kupom Meksika

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.12.22. | 23:05

Susret Kruz Azula i Nekakse u noći između ponedeljka i utorka, od 02.00 časova po srednjoevropskom vremenu, otvoriće prijateljski turnir koji organizuje lokalni fudbalski savez, u sklopu priprema za Klausuru

Važno obaveštenje za kladioce koji u ove kasne sate vrte kladioničarske liste i Flešskor u potrazi za nekom zanimljivom utakmicom koju bi stavili na tiket. Susret meksičkih prvoligaša Kruz Azula i Nekakse nije prava, takmičarska utakmica, bez obzira na to što će da otvori turnir koji nosi naziv Kup za Meksiko. Susret koji je na programu u noći između ponedeljka i utorka od 02.00 časova otvoriće takmičenje prijateljskog karaktera, koje služi samo kao pripreme za Klausuru koja je na programu od januara. Dakle, možete da očekujete da treneri mnogo kombinuju i eksperimentišu, da fudbaleri neće previše da zapinju.

Fudbalski savez Meksika je organizovao prijateljsko takmičenje, kako bi pomogao ekipama koje nisu otputovale negde na pripreme za Klausuru. Kup za Meksiko će da popuni prazninu nastalu između Aperture i Klausure zbog Mundijala u Kataru, a svih 10 prvoligaša koji su se prijavili za njega će imati zagarantovane barem četiri utakmice.

Izabrane vesti

Naime, ekipe su podeljene na dve grupe od po pet ekipa, a pobednici u njima će igrati u finalu. Među učesnicima je i Gvadalahara Čivas, novi klub srpskog stručnjaka Veljka Paunovića. Čivas je minulog vikenda završio sa pripremama u Španiji.

Dakle, važno je da ne pomešate ovo takmičenje sa Kupom Meksika. Kup za Meksiko je turnir koji će tek drugi put u istoriji da bude održan. Debitovao je 2020. godine, kada je zbog pandemije korona virusa bilo potrebno ekipama da igraju nešto preko leta. Tada je Kruz Azul pobedio u finalu Čivas sa 2:1, ako je taj podatak uopšte nekome značajan.

02.00: (2,30) Kruz Azul (3,60) Nekaksa (2,60)

Ovaj turnir će biti održan ukupno na četiri stadiona, Olimpiku, Nemesio Dijezu, Halisku i Universitariju. Grupna faza će biti završena 27. decembra, dok je finale na programu 30. decembra.

Dobro je što će se igrati ovaj turnir, jer svima su nam potrebne prijateljske utakmice da bismo dočekali prvenstvo u punoj formi. Ovako ćemo ipak igrati malo ozbiljnije mečeve, sa takmičarskom notom, a cilj naravno mora da nam bude da osvojimo prvo mesto“, rekao je Fernando Ortiz, trener Klub Amerike, koja će da bude slobodna u 1. kolu.

Susretom Kruz Azula i Nekakse u Meksiko Sitiju, rivalima Klub Amerike, turnir će zvanično da počne, reč je o ekipama koje se nisu preterano proslavile u Aperturi. Kruz Azul je eliminisan u četvrtfinalu plej-ofa od strane Montereja (3:0), dok je Nekaksa takmičenje završila već u osmini finala, porazom od Tigresa (2:0). U ligaškom delu krajem jula Kruz Azul je savladao Nekaksu sa 1:0.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

KUP ZA MEKSIKO – 1. KOLO

Grupa A

Utorak

02.00: (2,30) Kruz Azul (3,60) Nekaksa (2,60)

Sreda

02.00: Pumas – Toluka

(slobodna je Klub Amerika)

Grupa B

Utorak

04.00: Atlas - Santos Laguna

Sreda

04.00: Tigres – Mazatlan

(slobodan je Čivas)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Prijateljske utakmiceKruz AzulNekaksa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara