Julijan Nagelsman (©Reuters)
Julijan Nagelsman (©Reuters)

Počinje nova era posrnule supersile

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.10.23. | 12:48

Novi selektor Julijan Nagelsman debituje večeras (21.00) “preko bare” protiv SAD-a. Mladi stručnjak veruje u nekadašnje učenike iz Bajerna, veterana Milera, zatim Sanea, Kimiha, Musijalu...

Nije išlo Nemcima sa Hansijem Flikom, da li će sa Julijanom Nagelsmanom? Mladi nemački stručnjak opet je nasledio istog kolegu na kormilu. Prvo je to učinio na klupi Bajerna, a sada i u reprezentaciji koja je u padu poslednjih godina.

Rana eliminacije u Kataru, a pogotovo užasne igre Elfa u prijateljskim mečevima, tri poraza od Poljske, Kolumbije i Japana, kao i remi sa Ukrajinom, bili su kap koja je prelila čašu da u Fudbalskom savezu Nemačke odluče da će naredne godine na EP da krenu s novim selektorom.

Izabrane vesti

Nagelsman je očekivani izbor. Posle razlaza sa Bavarcima, mladi stručnjak je dugo vagao, ali nije preuzeo nijedan veliki klub iako je bio na meti Čelsija, Totenhema… Legendarni as nemačkog fudbala Rudi Feler je predvodio selekciju u prijateljskom meču prošlog meseca, kada je pobeđena Francuska sa 2:1, a Nagelsman večeras (21.00) debituje na klupi protiv SAD-a.

21.00: (3,90) SAD (3,50) Nemačka (1,95)

Na debiju na klupi Naglesmana ne može da računa na Manuela Nojera, Serža Gnabrija, Matijasa Gintera i Bendžamina Henriha, dok poziv nisu dobili Timo Verner, Niko Šloterbek i Emre Kan. Nekadašnji trener Hofenhajma, RB Lajpciga i Bajerna uključio je u selekciju nova imena, kao što su fudbaler Union Berlina Kevin Berens, a tu su i Oliver Bauman, Robert Andrih i Kris Fihrih.

Džošua Kimih je imao prehladu prethodnih dana, ali se očekuje da će zauzme svoje mesto na sredini terena, gde je siguran as Barselone Ilkaj Gundogan. Nagelsman je uvežbao formaciju 4-4-2. U napadu će biti Niklas Filkrug i veteran Tomas Miler, dok će nešto povučeniji da budu Liroj Sane i Džamal Musijala.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU NEMAČKE PROTIV SAD-a.

Amerikanci imaju odličnu reprezentaciju. Na klupu Jenkija se vratio Greg Berhalter. Kristijan Pulišić se preporodio u Milanu, posle loše epizode u Čelsiju, a sve je bolji napadač Monaka Folarin Balogun, koji je dao četiri gola na četiri meča u dresu Kneževa. Ni Ameri neće biti kompletni. Napadač rođen u Nemačkoj, Malim Tilman, koja igra za PSV Ajndhoven je povređen. Van stroja su i Antoni Robinson, Tajler Adams i Zak Štefen. Sa reprezentacijom je Đovani Rejna, ali je vezista Borusije iz Dortmunda rovit i verovatno neće početi meč od prvog minuta. Na sredini igraće fudbaleri italijanskih velikana Milana i Juventusa Junus Musa i Veston Mekeni.

Amerikanci su dobili prošlog meseca Oman sa 4:0 i Uzbekistan sa 3:0 u prijateljskim mečevima. Jenkiji su pobedili svetsku supersilu na dve od tri poslednje utakmice. Pre osam godina u premijernom dvoboju, Ameri su dobili Pancere sa 2:1. U zvaničnim mečevima na SP u Brazilu, Nemačka je dobila SAD sa 1:0, a gol je delo neuništivog Tomasa Milera koji je i dalje nezamenjiv u dresu Pancera iako ima 34 godine i nije standardan ove sezone kod Tomasa Tuhela u Bajernu.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Subota

17.30: (1,42) Niger (4,50) Somalija (7,75)

19.00: (2,80) Obale Slonovače (3,15) Maroko (2,65)

21.00: (3,90) SAD (3,50) Nemačka (1,95)

Nedelja

02.30: (1,75) Meksiko (3,50) Gana (5,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Julijan NagelsmanFudbalska reprezentacija Nemačkereprezentacija SADPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara