(©Starsport)
(©Starsport)

Počinje odbrojavanje na Marakani: Još četiri do istorije

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.04.21. | 10:25

Zvezda u Ivanjici overava pobedu u derbiju

Veliku prednost u odnosu na drugoplasirani Partizan, fudbaleri Crvene zvezde dodatno su uvećali pobedom u 164. večitom derbiju. Posle 1:0 pogotkom Mirka Ivanića razlika je porasla na 12 bodova i pred crveno-belima sada je auto-put ka odbrani titule.

U preostalih osam kola izabranicima Dejana Stankovića potrebne su još četiri pobede za 32. šampionski pehar u vitrinama stadiona Rajko Mitić, a četvrti uzastopni - što se dosad nije dogodilo od osnivanja kluba.

Izabrane vesti

Imaju Zvezdini fudbaleri priliku i da se maksimalnim učinkom do kraja prvenstvene trke probiju na četvrto mesto timova sa najviše vezanih pobeda u istoriji evropskog fudbala. Trenutno su na 18 recki.

15.00: (12.0) JAVOR (7.25) CRVENA ZVEZDA (1.20)

Uz to, sigurno bi igračima i stručnom štabu imponovalo da stignu i do trocifrenog broja golova u sezoni. Trenutno su na 83 pogotka, a to znači da im je potrebno još 2,1 po meču da bi ušli u "klub 100" i postavili još jedan klupski rekord.

Želi sigurno Stanković da ekipa što pre i teoretski postane šampion, a prva od preostalih prepreka je gostovanje u Ivanjici.

Pisali smo već da je Javor jedini tim uz Hofenhajm i Milan koji je u poslednjih godinu i po dana uspeo da veže dva duela sa Zvezdom bez poraza. Jesenas je u Beogradu bilo 0:0 i zbog toga crveno-beli oprezno pristupaju ovom gostovanju.

"Utakmica protiv Partizana neće imati tu težinu ako ne budemo pravi protiv Javora. U meč ulazimo maksimalno koncentrisani, derbi je prošao, odigrao se, arhiviran je, pouke i dobre stvari ćemo izvući, a naš cilj ostaje nepromenjen. Idemo da odigramo jednu jaku utakmicu tamo, iako je teren nezgodan, manji je, dimenzije su manje, oni su motivisani, imaju svoju matematiku i ciljeve. Biće to jedna prava i dobra utakmica", rekao je Dejan Stanković u najavi meča.

Posle ovog gostovanja crveno-belima sledi dupli program sa Radnikom iz Surdulice, jer posle prvenstvenog sledi i duel polufinala Kupa Srbije (obe utakmice u Beogradu). Zatim će gostovati u Inđiji, na Banjici i u Bačkoj Palanci, a dočekuju Vojvodinu, Zlatibor i Metalac (naizmeničnim redosledom). Teško je zamisliti da će Zvezda prokockati stečenu prednost, posebno imajući u vidu da je u dosadašnjih 30 utakmica bez poraza, uz samo dva remija. Čak i da se dogodi čudo kojim bi večiti rivali bodovno poravnati završili sezonu, prednost bi bila na strani aktuelnog šampiona zbog boljeg učinka u međusobnim duelima (1:1, 1:0).

Očekuje se da Stanković protiv Javora, Radnika, Inđije i Vojvodine ne kalkuliše mnogo sa postavom kako bi pobedama i teoretski bilo rešeno pitanje prvaka, dok bi u poslednjim mečevima sezone šansu mogli da dobiju i neki novi igrači iz omladinskog pogona, kao i oni koji se nisu naigrali ove sezone, poput Nikole Krstovića, Ričarda Odade, Aksela Bakajoka, Filipa Falka...

U Ivanjici se svakako očekuje promena u špicu, odnoso Milan Pavkov umesto Dijega Falčinelija koji je zaradio posekotinu posle starta Aleksandra Miljkovića u derbiju. Pošteđen napora verovatno će biti roviti Nemanja Milunović, a zbog ograničenog broja stranaca i potrebne dvojice bonusa, odmor će verovatno dobiti i Seku Sanogo, dok se Gelor Kanga posle odlične partije u duelu sa Partizanom očekuje ponovo među startnih 11.

SUPERLIGA, 31. KOLO

JAVOR - CRVENA ZVEZDA (15.00, TV ARENA SPORT 1)

Stadion kraj Moravice

Bez publike

Sudija: Lazar Lukić

JAVOR (4-2-3-1): Lazović - Vico, Ostojić, Plavšić, Jevtić - Dukure, Maričić - Šćepanović, Nikolić, Ilić - Luković

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan - Gajić, Pankov, Degenek, Rodić - Petrović - Katai, Ivanić, Kanga, Gavrić - Pavkov

SUPERLIGA - 31. KOLO

Subota

Čukarički - TSC 0:0

Mladost - Spartak 1:0 (0:0)

/Bojović 55/

Voždovac - Proleter NS 1:1 (1:0)

/Hajdin 20 - Tomović 58 pen/

Nedelja

15.00: (12,0) Javor (7,25) Crvena zvezda (1,20)

19.00: (1,23) Partizan (6,50) Radnički (12,0)

Ponedeljak

16.00: (1.72) Inđija (3.60) Bačka (5.10)

18.00: (1.77 ) Rad (3.60) Novi Pazar (4.80)

18.00: (1.15) Vojvodina (7.50) Zlatibor (20.0)

18.00: (1.90) Radnik (3.50) Metalac (4.10)

18.00: (1.23) Napredak (6.25) Mačva (13.0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FK Crvena zvezdaDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara