Fudbaleri Sport Uankaja (©AFP)
Fudbaleri Sport Uankaja (©AFP)

Počinju kvalifikacije za Kopa Libertadores: Zbog političke situacije Peruanci u podređenom položaju

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 23:05

U prvom meču 1. kola Sport Uankajo dočekuje Nasional u noći između utorka i srede, od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu

Ono najbolje što južnoamerički fudbal nudi počinje ove nedelje. Prvi meč kvalifikacija za Kopa Libertadores, između peruanskog predstavnika Sporta i paragvajskog Nasionala, na programu je u noći između utorka i srede u Uankaju, od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu.

Za Peruance – konačno malo fudbala! Jedan ovako važan meč Sportu će da bude tek prvi u sezoni, pošto su zbog političkih problema odložena prva dva kola prvenstva. Da stvar bude još gora po Crvene matadore, u 3. kolu opet nisu igrali meč, jer je Kusko odbio da izađe na teren. Vodi se u Peruu borba između klubova oko TV prava, Kusko je u onoj grupi pobunjenika, pa je Sportu pripao trijumf od 3:0 za zelenim stolom.

Izabrane vesti

U ovom momentu, to je slaba uteha za trenera Miflina Bermudeza. Ove zime je njegovom timu pridodato osam novih igrača, a nije imao priliku da ih vidi zajedno na nekoj takmičarskoj utakmici.

Doduše, nije se ni Nasional preterano naigrao. Prvenstvo Paragvaja je počelo tek pre desetak dana, Nasional je odigrao samo jedan meč. Savladao je Gvairenju sa 3:1, uz dva pogotka Kristijana Okamposa.

01.00: (1,90) Sport Uankajo (3,35) Nasional Asunsion (3,80)

Sport je prošle sezone bio drugi u Aperturi, a osmi u Klausuri. Na zbirnoj tabeli je bio četvrti, pa je tako dobio šansu u kvalifikacijama za elitno takmičenje. Tek drugi put u svojoj istoriji igraće kvalifikacije za Kopa Libertadores, prethodno je 2012. zaustavljen već u 1. kolu od strane argentinskog Arsenal Sarandija.

Od međunarodnog iskustva, tim iz Uankaja ima i osam nastupa u Kopa Sudamerikani. Najbolja sezona bila mu je 2021. godina, kada se domogao grupne faze. U konkurenciji Penjarola, River Plejta iz Asunsiona i Korintijansa je osvojio samo jedan poen.

U Paragvaju je Nasionalu prošle sezone za malo izmakla titula u Klausuri. Bio je prvi do tri kola pre kraja, a onda se raspao i iz preostalih mečeva osvojio samo jedan poen. Dovoljno da ga prestigne Olimpija. Gubitničku sezonu je zaokružio porazom od Amelijana u finalu Kupa Paragvaja, posle penala. Ipak, na zbirnoj tabeli Nasional je bio dovoljno dobar da bude četvrti predstavnik Paragvaja u eliti.

KVALIFIKACIJE ZA KOPA LIBERTADORES – 1. KOLO (PRVI MEČEVI)

Sreda

01.00: (1,90) Sport Uankajo (3,35) Nasional Asunsion (3,80)

Četvrtak

01.00: (2,45) Nasional Potosi (3,20) El Nasional (2,75)

Petak

01.00: (1,72) Boston River (3,40) Zamora (4,70)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresSport BojsNasional Asunsion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara