(©Reuters)
(©Reuters)

Podolski i Sahin traže bodove za beg sa dna

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 11:39

Na 12. kolo šampionata Turske zavesu će spustiti Sivas i Antalija (17.00)

Ne stoje dobro Sivas i Antalija na tabeli, vode borbu za opstanak, a gost na današnjem meču, ekipa Antalije, nalazi se u nešto prijatnijoj poziciji. Da mirnija dočeka duel sa Sivasom, postarala se četa Ersuna Janala u minulom kolu. Teškom mukom savladala je Antalija fenjeraša Ankaragudžu čije boje brani Luka Adžić. Otpor gostiju slomila je tek u završnici meča, strelac pobedonosnog gola bio je Makedonac Adis Jahović na asistenciju Lukasa Podolskog, bivšeg reprezentativca Nemačke koji se u Tursku vratio posle tri sezone provedene u dalekom Japanu, sve privlačnijoj destinaciji za igrače na zalasku karijere.

Uspela je Antalija koliko-toliko da se stabilizuje i veže dva meča bez poraza iako ima veliki broj povređenih igrača. U pobedi nad Ankaragudžuom, Ersun Janal nije imao na raspolaganju čak devetoricu igrača. Tim Sivasa nikako da ogreje sunce. Imaju isti broj bodova (10) kao i Kajzeri koji se nalazi u opasnoj zoni i pobeda im je neophodna.

Izabrane vesti


Poslednji sudar Antalije i Sivasa okončan je minimalnim trijumfom Antalije na domaćem terenu pre devet meseci. Lukas Podolski, Nuri Sahin, Naldo i Jahović nadigrali su Armina Đerleka i saigrače na obali Sredozemlja, a meč je zbog povrede kolena propustio još jedan bivši igrač Partizana stacioniran u Sivasu – Petar Škuletić. Defanzivac Vejsel Sari deset minuta pre kraja regularnih 90 matirao je Samasa, a nastup štopera pod znakom je pitanja zbog povrede.

Iako su godinama unazad za duele ova dva tima bile karakteristične goleade, u poslednje vreme Sivas i Antalija nisu preterano raspucani kada dele teren. Dve od tri prethodne utakmice završene su nerešenim ishodom, a nijednom nije došlo GG3+.

TURSKA 1 - 12. KOLO

Ponedeljak

17.00: (2.30) Sivaspor (3.20) Antalija (3.25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NaldoNuri SahinLukas PodolskiTurska 1AlanjaSivaspor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara