Pogbina glupost donela Vest Hemu opstanak, Mančester Junajted u Lesteru brani Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.07.20. | 21:07

Samo 1:1 na Old Trafordu

Mančester Junajted je u pretposlednjem kolu Premijer lige odigrao samo 1:1 protiv Vest Hema na Old Trafordu i dodatno uneo dramu u trku za Ligu šampiona. Crveni đavoli ne idu baš dobrom raspoloženju na noge Lesteru u poslednjih 90 i kusur minuta sezone u direktnom okršaju za plasman u elitno takmičenje. Vest Hem je sa druge strane i teoretski osigurao opstanak kolo pre kraja.

Suštinski, Junajtedu bi večeras isto bilo i da je pobedio. Opet ne bi smeo da izgubi u Lesteru poslednje kolo jer ima tri boda više i identičnu gol-razliku kao Lisice kojima pobeda znači plasman u Ligu šampiona. Današnji ishod na Old Trafordu jedino menja neke kalkulacije u odnosu sa Čelsijem koji večeras gostuje Liverpulu i može da dođe nadomak Lige šampiona pred poslednje kolo sa Vulvsima. Tek sada se vidi kolikobi onaj primljeni gol nedvano protiv Sautemptona u 95. minutu mogao skupo da košta Mančesester Junajted.

Izabrane vesti

Od prvog mandata je Junajted večeras diktirao tempo i jurio pobedu. Držao je loptu u posedu i sabio rivala na njegovu polovinu, a u šansama su bili Marsijal, Grinvud, Bruno Fernandeš... Junajted je u prvih 10 minuta meča imao 86 odsto loptu u svom posedu! Ali, Vest Hemov defanzivni blok je odolevao . Tek posle dvadesetak minuta igre su se gosti opustili i počeli da prete golu Crvenih đavola. I kada je izgledalo da će se na poluvreme otići bez golova, Pol Pogba je poklonio gol Vest Hemu!

Deklan Rajs je šutiao sa oko 25 metara posle izvedenog slobodnjaka, a Pogba potpuno amaterski stavio ruke da zaštiti lice od topovskog šuta. Problem je što je to uradio u svom šesnaestercu i što je skrivio penal koji je Antonio pretvorio u šokantno vođstvo gostiju.

Solskjer je na poluvremenu reagovao uvođenjem Van Bisake, a Junajted je imao idealno otvaranje drugog dela igre. Grinvud i Marsijal su izmešali odbranu Vest Hema, odigrali duple pasove i mladi Englez je pogodio za izjednačenje. Nije moglo bolje...

 Osokoljen izjednačenjem, Mančester je krenuo napred i ka drugom golu. Ali Vest Hem ne samo da se sjajno branio već je i on imao odlične prilike kojima je mogao da Crvene đavole dodatno da udalji iz trke za Ligu šampiona. Pre svega zahvaljujući greškama domaćih fudbalera... Kako se kraj bližio, tako je igra Solskjerovog tima izgledala sve više nepovezano i nervozno. Gosti su odbranili bod po koji su došli i obezbedili opstanak. 

PREMIJER LIGA - 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Norič - Barnli 0:2 (0:1)

/Vud 45+5, Godfri 80/

Nedelja

Bornmut - Sautempton 0:2 (0:1)

/Ings 41, Adams 90+8/

Totenhem – Lester 3:0 (3:0)

/Džastinm 6 ag, Kejn 37, 40/

Ponedeljak

Brajton - Njukasl 0:0

Šefild Junajted - Everton 0:1 (0:0)

/Rišarlison 46/

Vulverhempton - Kristal Palas 2:0 (1:0)

/Podense 41, Džoni 68/

Utorak

Votford - Mančester Siti 0:4 (0:2)

/Sterling 31, 40, Foden 63, Laport 66/

Aston VIla - Arsenal 1:0 (1:0)

/Trezege 27/

Sreda

Mančester Junajted - Vest Hem 1:1 (0:1)

/Grinvud 51 - Anotnio 45+2 penal/

21.15 (2,15) Liverpul (3,45) Čelsi (3,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Pol Pogba

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara