Pogled ka Moskvi: Marko Nikolić pali Lokomotivu, navijači najavili bojkot

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.06.20. | 08:57

Srpski trener debituje na klupi ruskog kluba

Vreme je za debi. Marko Nikolić će danas prvi put sesti na klupu moskovske Lokomotive u jednom takmičarskom meču. Njegove Mašinovođe ugostiće Orenburg sa imperativom pobede na leđima, jer je ulog veliki – mesto u Ligi šampiona.

Neće biti lako srpskom stručnjaku danas. Ušao je u cipele legendarnog trenera Lokomotive Jurija Sjomina, koji je dobio nepodeljenu podršku kada ga je uprava smenila. Sada svi čekaju da vide kakvu to magiju u rukama ima Nikolić kada je zaslužio takvo poverenje Moskovljana.

Izabrane vesti

Pored toga, najvatreniji navijači Lokomotive su najavili bojkot ove utakmice. Plan im je da se okupe na tribinama, iako je kapacitet stadiona sveden na samo deset odsto, a onda u 20. minutu da izađu napolje. Nemaju fanovi crveno-zelenih ništa protiv Marka Nikolića, jedino što su oni za Sjomina.

Problem za Lokomotivu i Marka je malo vremena za upoznavanje. Dok je većina ostalih timova uredno trenirala u punom sastavu, Moskovljani su bili bez prvog trenera, pošto je Nikolić morao u dvonedeljni karantin. Tek posle toga se priključio ekipi. Zbog svega toga, on je pametno zaključio da ne pravi neka velika tumbanja u sastavu i igri.

Nemamo vremena da pravimo model igre iz početka. Koristićemo ono što je Lokomotiva do sada igrala, uz manje korekcije“, najavio je Nikolić.

Dobra okolnost je što nekadašnji trener Rada, Vojvodine i Partizana ima na okupu ceo tim, jedino će nedostajati, u odnosu na jesenju polusezonu, Benedikt Hevedes, koji je raskinuo ugovor zbog straha od korone i vratio se u Nemačku.

Još jedna stvar ide na ruku Lokomotivi: potpuni metež u Orenburgu! Klub koji se bori za opstanak ostao je bez četvorice važnih igrača poslednjeg dana maja: ugovori su istekli srpskom napadaču i najboljem strelcu tima Đorđu Despotoviću, pa golmanu Aleksandru Dovbnji, vezisti Filipu Rogiću, a suspendovan je Sergej Teherov. Takođe, promenjen je i trener, otišao je Konstantin Emeljanov, a novi šef struke je Ilšat Ajtkulov. Ali, ni on neće danas sedeti na klupi, pošto nema licencu, pa će se kao trener voditi Konstantin Paramonov.

Sve to govori da je Lokomotiva veliki favorit pred današnji duel, a od toga ne beži ni Marko Nikolić.

Za sve nas je važno da se plasiramo u Ligu šampiona za sledeću sezonu“, poručio je srpski stručnjak pred debi.

Šest puta su se do sada u istoriji sastajali Lokomotiva i Orenburg. Tim iz prestonice je dosta uspešniji sa četiri pobede, uz poraz i remi. Oba meča u Moskvi Mašinovođe su dobile, a jesenas u Orenburgu bilo je 3:2 za Lokose.

RUSIJA 1 - 23. kolo          

Petak

Krila Sovjetov - Ahmat Grozni 2:4 (1:0

/Burlak 6, Glušenkov 88 – Iljin 55, 66, Glušakov 61, Beriša 69/

Soči - Rostov 10:1 (4:1)

/Mostovoj 7, Kokorin 15, 44, 51, Zabolotnji 45+2, 48, Novoselcev 53, Poloz 75 – Romanov 1/

Subota

Ural - Rubin 1:2 (1:1)

/Pablo 8ag - Kvartškelija 40, Bakaev 56/

Arsenal T. - Spartak M. 2:3 (0:1)

/Lutsenko 90+4, Lesovoj 90+9 - Sobolev 44, Raskazov 66, Pons 79

CSKA - Zenit 0:4 (0:3)

/Ivanović 2, Malkom 9, 45+2, Drijusi 90+4pen/

Nedelja

14.00 (2,50) Ufa (2,80) Tambov (3,35)

16.30 (1,65) Loko. M. (3,70) Orenburg (5,70)

19.00 (2,25) Krasnodar (3,15) Dinamo M. (3,45)



tagovi

Marko NikolićLokomotiva MoskvaOrenburgRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara