Večiti čekaju žreb (© Star sport)
Večiti čekaju žreb (© Star sport)

Pogled sa Topčiderskog brda: Može sve osim Midtjilanda i Botošanija

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.08.20. | 08:33

Crvena zvezda u bubnju u podne, Partizan i TSC sat kasnije, Vojvodina 31. avgusta

Bitan dan za fudbalsku Srbiju. Tri od četiri naša predstavnika saznaće imena rivala u kvalifikacijama za UEFA takmičenja, a sudeći prema nagoveštajima ne bi smeli da se sapletu na početnim stanicama ka grupnoj fazi.

Pogotovo se to odnosi na Crvenu zvezdu. Prvak države je već saznao da mu je Evropa iz Gibraltara premijerna prepreka na putu do Lige šampiona. Čak je predložila da je ugosti 18. avgusta na stadionu „Rajko Mitić“ od 21 čas i sad se čeka odobrenje zvaničnika, prateći epidemiološku situaciju, kako u zemlji, tako i na Starom kontinentu. Pošto izabranici Dejana Stankovića slove za velikog favorita protiv Evrope jasno je da će pažnju danas u podne posvetiti potencijalnom rivalu u drugom kolu, uz samo jednu želju: da im na žrebu ne zapadne Midtjiland.

Izabrane vesti

Šampion Danske označen je nagaznom minom od mogućih protivnika u skraćenoj podgrupi rivala za drugo kolo. Preostali su pobednici duela Fola Eš (Luksemburg) – Šefif (Moldavija), Sarajevo (Bosna i Hercegovina) – Konahs Ki (Vels) i Dinamo Tbilisi (Gruzija) – Tirana (Albanija). Susret tog kruga igraće sde 25. ili 26. avgusta.

Sat vremena posle crveno-belih u „bubnju“ će se naći kuglice sa imenima Partizana i TSC-a, u očekivanju njihovih rivala u prvoj eliminacinoj rundi za Ligu Evrope. Parni valjak je nosilac u svim kolima, a u početnom, shodno formiranju podgrupa, može da dobije letonske ekipe RFS iz Rige i Valmeiras, kao i rumunski Botošani. Još pre nego što je trener Savo Milošević prognozirao da mu Fortuna neće biti naklonjena i da će igrati sa komšijama, jasno je bilo da je član Lige 1 potencijalna opasnost.

Što se tiče ekipe iz Bačke Topole, u premijernom izdanju na međunarodnoj sceni može na neki od sledećih timova: Noa (Jermenija), Sumgajit (Azerbejdžan), Petroklub (Moldavija) i Lokomotiva Tbilisi (Gruzije). Imena rivala ni u jednoj varijanti ne ulivaju strah u kosti i očekuje se da puleni Zoltana Saba, usled činjenice da su se već zahuktali i igraju moderan, napadački fudbal, lako savladaju početnu prepreku i plasiraju se u drugo kolo.

U tom slučaju bi naredni žreb (31. avgusta) dočekali na strani nepovlašćenih timova. Baš kao i Vojvodina, koja kvalifikacije počinje od drugog kola (nagrada za osvojn Kup Srbije), na toj stanici su već atraktivni klubovi poput Totenhema, Bazela, APOEL-a, Kopenhagena, Volfzburga, BATE Borisova, Galatasaraja...


tagovi

TSC Bačka TopolaFK PartizanFK Crvena zvezdažreb Liga šampionaŽreb za Ligu Evrope

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara