Zakarije Suraka (©MN Press)
Zakarije Suraka (©MN Press)

Pojačani Pančevci napadaju Zemun

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.09.20. | 11:38

Železničar prošle nedelje doveo trojicu novih igrača. Stigao i napadač iz Gane Zakarije Suraka

Pančevački Železničar je debitant u drugoligaškoj konkurenciji. U prva tri kola samo jedan bod na kontu. Priliku za istorijsku, prvu pobedu u Prvoj ligi Srbije biće današnjii duel (16.30) na svom stadionu protiv Zemuna.

U ovom šampionatu ekipa iz Pančeva je poražena na oba gostovanja, u Kragujevcu od Radničkog 1923 i Čačku od Borca 1926, a jedini bod je osvojen na svom terenu protiv Žarkova (2:2) u drugom kolu. Tada je domaćin primio dva gola u finišu meča. Na klupi Železničara sedi Marko Perović, nekadašnji fudbaler Vojvodine i Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Ne miri se pančevački prvoligaš sa trenutnom pozicijom na tabeli. Protekle nedelje stigla su trojica pojačanja. Novo lice na stadionu kraj Tamiša je napadač iz Gane Zakarije Suraka, nekadašnji igrač lučanske Mladosti i Dinama iz Vranja.

"Doveli smo dobrog napadača, pa smo zaoštrili konkurenciju u timu. Suraka je dugo prisutan u Srbiji i dobro poznaje našu ligu, pa mu neće biti potrebno mnogo vremena da se uklopi“, rekao je sportski direktor Saša Radulović, prenosi Sportski žurnal.

Osim Surake, Železničar je pojačao i prošle sezone kapiten Dinama 1945, Petar Stanić, kao i mladi Filip Jović, koji je stigao iz redova superligaša, Spartaka iz Subotice.

Zemunci su dobro otvorili šampionat. Na premijeri su slavili proitv kruševačkog Trajala sa 3:1, ali su onda usledila dva neuspeha, od Budućosti iz Dobanovaca i Jagodine i to identičnim rezultatom (0:1).

PRVA LIGA SRBIJE – 4. KOLO

Petak

16.30: (2,00) Železničar Pančevo (3,10) Zemun (3,90)

Subota

16.30 Radnički S. Mitrovica - Radnički 1923

16.30 Dubočica - Borac 1926 Čačak

16.30 Grafičar - Kabel

16.30 IMT - Radnički Pirot

18.00 Jagodina - Loznica

Nedelja

16.30 Dinamo Vranje – Trajal Kruševac

16.30 Sloga Kraljevo – Žarkovo

Ponedeljak

16.30 Budućnost Dobanovci – Kolubara

***kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeSrbijaSrbija 2zemunZakarija SurakaŽelezničar Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara